Hirdetés
Archivum

A PEAC 4 pontos hátrányban lép pályára a Galatasaray otthonában:

:

Hirdetés

Az Európa Kupa rájátszásának elsõ köre a második meccsekhez érkezik. A magyar csapatok közül szerdán 13 órától a PEAC-Pécs a Galatasaray otthonában lép pályára. Az elsõ találkozón a baranyai megyeszékhelyen 71-67-es török siker született.

Nincs könnyû helyzetben a PEAC-Pécs. A két gárda lehetõségei közötti különbséghez és a múlt heti meccs elsõ negyedének domináns török kezdéséhez képest nagyon szép eredmény ez a minimális hátrány, de a továbbjutási esélyek szempontjából nem ideális. Az elsõ felvonásnak a magyar csapat szemszögébõl nézve két döntõ szakasza volt. Már az elõbb is kiemelt elsõ negyed és a záró etap elejének 9-0-s török futása, amikor 14 pontos különbség alakult ki.

Arra mindenképpen készülni kell, hogy a Galatasaray gyengébben nem fog játszani, mint tette azt múlt héten. Látva nem egy bajnoki meccsüket, nekik nagyjából az a szint az alapjáték, amit a párharc elsõ találkozóján mutattak. A PEAC-nak éppen ezért mindenképpen figyelnie kell arra, hogy ne engedje el riválisát.

Törökországban kétszámjegyû különbségrõl nincs visszaút. Mindkét együttes kötelezõ gyõzelembõl érkezik, már ami a bajnoki küzdelmeket illeti. Ráadásul egyik gárdának sem kellett minden munícióját ellõnie a sikerhez. Egyik fél sem magyarázhatja majd ezzel az eredményt.

A pécsi meccsen a fontos mutatókban nagy különbségek egyik oldalra sem alakultak ki. Egy kettõsség látható, mely során fontos mutatóban a PEAC bizonyult jobbnak, ugyanakkor egyéni klasszis teljesítménybõl több akadt a Galatasaray-nál. Döntõ pillanatokban Jefferson vagy éppen Traore villant. Az látható volt, hogy a PEAC-nak a második és a harmadik negyedben lett játéka a törökök szigorú védekezése, letámadása ellen. Erre lehet építkezni, mivel nincs veszíteni valója a pécsieknek.

Hirdetés