Hirdetés
Archivum

A PEAC 8 ponttal legyõzte a Sopront:

:

Hirdetés

Egy remek hangulatú mérkõzésen a PEAC 68-60-ra verte a Sopront a Közép Európai Liga magyar rangadóján.

A mérkõzést a Sopron kezdte jobban és a második negyedben a 8 pontot is elérte Igor Polenek együttesének az elõnye. A 40-33-as félidõ után a harmadik negyedre a PEAC szigorított a védekezésén és ezzel kizökkentette a soproni csapatot. Nagy-Bujdosó triplája után 44-44-nél egyenlítettek a pécsiek és a harmadik etap végén már vezettek is. A Sopron ebben a szakaszban mindössze 6 pontot szerzett. A negyedik negyed elején fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd 56-55 után egy 6-0-s sorozattal 62-55-re lépett el a PEAC.

A Sopron az utolsó 3 percbe fordulva Zsovár triplájával, majd Hawkins ziccerével még szorossá tette a csatát, de fordítani nem tudott. A PEAC kézben tartotta az irányítást és megszerezte elsõ gyõzelmét tétmérkõzésen egy Euroligás gárda ellen. A pécsieknél Reid 16, Nagy-Bujdosó 13, Williams és Jovanovic 12-12 pontot szerzett. A Sopron legeredményesebbje a 17 pontos Fegyverneky Zsófi volt, míg Tianna Hawkins 15 pontot jegyzett. A soproni csapatban ezen a találkozón sem léphetett pályára a gyomorbántalmakkal küzdõ Kelly Faris.

 

Részletes beszámoló:

A PEAC egy egész délutánt átívelõ programsorozatot épített fel a rangadó köré és ez maximálisan bevált. A pécsi közönség így nagyon sok fiatallal és a hozzátartozóikkal egészült ki, melynek köszönhetõen remek hangulat és sok nézõ fogadta a csapatokat. A játékosok bemutatása után Fegyverneky Zsófiát köszöntötte a pécsi klubvezetés abból az alkalomból, hogy az év játékosának választották. A mérkõzés második percében is Fegyverneky volt a fõszereplõ, a triplájával már 5-0-ra vezetett a Sopron. A PEAC elsõ pontját Nagy-Bujdosó szerezte. Soproni oldalon Hawkins remekelt, aki a negyed felénél már 7 pontnál tartott. 12-11-ig õrizte elõnyét Igor Polenek gárdája, de ezt követõen Nevena Jovanovic triplájával és duplájával már 16-12-re fordított a PEAC.

Az elsõ negyed hajrája elõtt soproni idõkérés miatt állt a játék. A rövid eligazítást követõen Ciglar és Fegyverneky is távolról volt eredményes, amivel visszavette a kezdeményezést a magyar bajnoki címvédõ. Az elsõ etap végén 20-19-re vezettek Fegyverneky Zsófiék. A második szakasz elsõ fele rengeteg pontatlanágot hozott mindkét oldalon. A Sopron nyugodott meg valamivel elõbb és Licskai ziccere már egy 6-0-s sorozatot jelentett. 26-19-nél 5 perc játék után Pap Regina szerezte az elsõ pécsi pontokat. Ekkor a PEAC jegyzett egy hasonló szériát, amivel 26-25-re módosult az állás.

A félidõ hajrájáig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Ekkor azonban a Sopron Krnjic pontjaival tudta növelni elõnyét, a center egymás után három támadásból volt eredményes, amivel 35-28-as vezetéshez juttatta csapatát. A félidõ utolsó 67 másodpercében Fegyverneky is betalált kétszer, melyre egyedül Jovanovic válaszolt egy triplával. 20 perc játék után 40-33-nál 7 egységgel ment a Sopron.

A harmadik negyed elején Fegyverneky és Hawkins találatai után még beállni látszott a 7 pontos differencia. A pécsieknél ekkor LaToya Williams vette át a fõszerepet, aki 6 pontot szerzett, miközben villámgyorsan begyûjtötte harmadik személyi hibáját. Ez a két fault igencsak felpaprikázta a hangulatot. A PEAC eközben egyre jobban szorított a védekezésén, ami szemmel láthatóan nem ízlett a Sopronnak. Többször is a támadóidõ utolsó másodperceiben kellett Igor Polenek gárdájának kényszerbõl eldobnia a labdát. A negyed utolsó 7 percében mindössze egy mezõnykosarat szerzett a bajnoki címvédõ.

A PEAC Nagy-Bujdosó triplájával egyenlített 44-44-nél. A pécsiek elõtt az utolsó két percbe fordulva megnyílt az út, hogy nagyobb elõnyt alakítsanak ki Ciglar sportszerûtlenje után. Ekkor azonban Williams két büntetõje kimaradt és a támadásnál a pécsiek eladták a labdát. A PEAC összesen 10 büntetõt hagyott ki a találkozón. Ettõl függetlenül a záró szakasz 48-46-os hazai vezetésrõl érkezett el.

A negyedik negyed elején a Sopron közel 3 percig nem talált be. Ez idõ alatt Williams pontjaival 51-46-ra elszakadtak a pécsiek. Zsovár triplája törte meg a vendégek rossz szériáját és ezzel ismét csak 2 egység volt a két alakulat között. Sokáig fej-fej mellett haladtak a felek, majd Fûrész Dia triplájával indította a hajrát a PEAC. Hawkins negyedik faultja után az ekkor már szintén négy hibával álló Williams dobott két büntetõt, melybõl az egyiket értékesítette. Ezzel 7 pontra hízott a pécsi elõny. Zsovár újabb hármasa tette szorossá az utolsó két percet, de a PEAC nem remegett meg a nagy lehetõség kapujában és behúzta a gyõzelmet.

Tanulságos mérkõzés volt. Soproni oldalon – elsõsorban védekezésben – érzõdött Kelly Faris hiánya és az is, hogy Iva Ciglar beépítéséhez még idõ kell. A PEAC-nak pedig nagyon sokat érhet ez a gyõzelem, elsõsorban a közönség miatt. Ekkora buzdításban még soha nem részesült a csapat és sok tekintetben ez az este fordulópont lehet.

Eredmény

PEAC Pecs – UNIQA Euroleasing Sopron 68-60 (19-20, 14-20, 15-6, 20-14)

Hirdetés