Hirdetés
Magyarország

A PEAC ellen folytatja a Csata – Tursics Krisztián és Gyöngyösi Janka nyilatkozata:

:

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Hirdetés

Vasárnap 18 órától a Ludovika-FCSM Csata az NKA Universitas PEAC-hoz látogat a magyar bajnokság következő fordulója során. A klub videós riportjában Tursics Krisztián vezetőedző, illetve játékosa, Gyöngyösi Janka beszélt a várakozásairól.

A budapesti együttes egy nagyon nehéz időszakon van túl, csütörtökön 82-47-es vereséget szenvedett Oroszországban a Nika Sziktivkartól az Európa Kupában. Akadtak viszonylag jobb periódusok, de összességében magabiztosan érvényesítette fölényét az orosz gárda.

“Leginkább sehogy nem tudjuk kipihenni ezt az orosz túrát, hiszen aludtunk két és fél, illetve utaztunk 11 órát. Ahogy megérkeztünk Budapestre rögtön edzünk is, mert összesen két napunk van felkészülni a Pécs elleni mérkőzésre. Megpróbáljuk rendezni sorainkat és vasárnap egy jó meccset játszani.”

A NKA Universitas PEAC Pécsnek van egy nap előnye a fővárosi együttessel szemben, mivel ők már szombaton lejátszották az Európa Kupa mérkőzésüket. Azonban a Csatához hasonlóan, nekik is rázós volt az utazásuk, hiszen ők meg Törökországban ragadtak a reptéren.

“Egy nagyon komplett csapatról van szó, akik jól szerepelnek mind a hazai bajnokságban, mind pedig a nemzetközi porondon – amit a továbbjutásuk is mutat. Jó kosárlabdát játszanak, megvan minden egyes pozícióban az a minőségi játékosuk, akik gyakorlatilag el tudnak dönteni bármilyen mérkőzést.

Természetesen nem lesz könnyű dolgunk, és nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy nem mi vagyunk az esélyesek. Egy higgadt és türelmes játékot kell játszanunk – eszerint is kell felkészülnünk – és megpróbálnunk egy bravúr győzelmet aratni idegenben.” – mondta el várakozásait Tursics Krisztián.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Gyöngyösi Janka fiatal kora ellenére a Ludovika-FCSM Csata egyik meghatározóbb játékosa. A magyar bajnokságon kívül nemzetközi porondon is megmutathatta tudását, átlagban 14.5 percet töltött a pályán, mely idő alatt 6 pontot és 2.1 lepattanót produkált.

A budapestiek tehetsége utoljára az oroszok ellen is pályára léphetett, és 18 perc alatt 5 pontig, illetve 5 lepattanóig jutott. 

“Nagyon örülök, hogy egy ilyen történelmi pillanatnak – ilyen fiatalon – részese lehettem. Úgy gondolom, hogy mindenki nagyon sok tapasztalatot szerzett az Európa Kupa szereplésünk során – én biztosan – és reménykedünk, hogy következőnek is megmutathatjuk magunkat nemzetközi szinten.

Sírunk, hogy vége lett, de egyben örülünk is, hogy megtörtént. Egy óriási lehetőség volt, hogy kipróbálhattuk magunkat ezen a szinten is, hiszen szeretnénk minél előrébb jutni, de egyben szomorú is, hogy vége van, hiszen kiestünk.

Számomra a legemlékezetesebb pillanat a Nika elleni győzelmünk volt hazai pályán. Hosszabbításban sikerült nyernünk egy nagyon kemény mérkőzés után, amit követően nagyon boldogok voltunk. Most sajnos ők vágtak vissza nekünk. Támadásban is védekezésben is jobbnak bizonyultak, ami kihangsúlyozta a mi hibáinkat is. Ezeken dolgoznunk, illetve javítanunk kell, főleg mivel egy újabb, nagyon fontos mérkőzés előtt állunk, a PEAC-hoz látogatunk Pécsre.” – tekintett vissza Gyöngyösi Janka csapata idei, nemzetközi szereplésére, majd folytatta gondolatmenetét azzal, hogy miért is olyan fontos számukra ez a következő, Pécs elleni találkozó.

“A harmadik helyezett játszik a negyedik helyezett ellen, így nagyon sokat fog számítani, hogy ki tud kijönni győztesen ebből az összecsapásból. Védekezésben, illetve lepattanózásban nagyon kell koncentrálnunk, hiszen a Pécs elég erős center poszton. Nagyon jó és minőségi magas embereik vannak, emellett pedig nagyon széles a rotációjuk. Természetesen a külső poszton játszó játékosaikat sem szabad figyelmen kívül hagyni, hiszen ők is tudnak fejfájást okozni. Támadásban is nagyon pontosaknak kell lennünk, és remélem, hogy egy jó mérkőzést fogunk játszani ellenük.”

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

 

Hirdetés