Hirdetés
Magyarország

A PEAC ellen folytatja a Ludovika-FCSM Csata – Gyöngyösi Janka nyilatkozata:

:

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Hirdetés

Vasárnap 18:30-tól a Ludovika-FCSM Csata az NKA Universitas PEAC csapata ellen lép pályára a magyar bajnokság 21. fordulójában. Ezúttal a fővárosi együttes Gyöngyösi Jankával készített interjút, aki előszőr a Magyar Kupa nyolcas döntőjére tekintett vissza, amit csapata a DVTK ellen vívott meg sikertelenül, a győzelem azonban csak egy hajszálon múlott.

Március 6., vasárnap 
18:30 Ludovika-FCSM Csata – NKA Universitas PEAC
Budapest, Ludovika Aréna

“A Diósgyőr ellen sajnos még nem léphettem pályára a Magyar Kupán, ugyanis volt egy kisebbfajta sérülésem – jártam kezelésekre, gyógytornászhoz, ezek pedig mind nagyon jót tettek a lábamnak. Mostmár teljesen jól vagyok és újult erővel várom a DVT elleni visszavágót.

Már a legutóbbi, Cegléd elleni találkozón is szerepelhettem, ami úgy gondolom – magamhoz képest – hogy egész jól sikerült. Bár védekezésben voltak nálam is gondok az első félidőben, a másodikban már sikerült nem csak nekem, de az egész csapatnak megkeményedni. Úgy gondolom, hogy az ezen a téren való változtatások hozták meg végül számunkra a győzelmet.

A CEKK elleni összecsapás rendkívül fontos mérkőzés volt számunkra, ugyanis kulcsfontosságú szerepe van – főleg a rájátszásra való tekintettel. Ezen kívül még három találkozó vár ránk, amiből kettőt hazai pályán játszunk. Azonban mi nem csak ezt a kettőt, hanem mind a hármat meg szeretnénk nyerni, hogy minél kedvezőbb pozícióban végezhessünk.”

A Ludovika-FCSM Csata következő három mérkőzéséből az elsőt az NKA Universitas PEAC ellen játszák Tursics Krisztián tanítványai. Gyöngyösi Janka nyilatkozatában arra is kitért, hogy mik a várakozásai a találkozóval kapcsolatban.

“Egy nagyon harcos mérkőzést várok a vasárnapi összecsapástól. Koncentráltan és keményen kell majd elkezdenünk a meccset, a Pécs ugyanis belső poszton a legerősebb – erre kell majd különösképpen odafigyelnünk az első perctől kezdve. Ez azonban önmagában kevés lesz a győzelemhez. Maximális fókuszra lesz szükségünk a támadótérfélen is, azonban ezzel általában nem is szokott problémánk lenni, reméljük vasárnap sem lesz.

Mondhatjuk, hogy mi inkább a külső dobásokat tekintve vagyunk erősek, a PEAC-nak pedig – ahogy azt már említettem – belső posztokon rejlik inkább az ereje. A legfőbb kérdés, hogy hogyan lehet ezt a különbözőséget úgy elbillenteni, hogy a mi erősségeink domborodjanak ki. Ez leginkább a védekezés taktikai részéhez tartozik, amire a felkészülésünk során is nagyon nagy hangsúlyt fektettünk. Ezeket szeretnénk majd vasárnap kamatoztatni, és ha ez sikerül, akár esélyünk is lehet a győzelemre.” – fejezte be gondolatmenetét Gyöngyösi Janka, a Csata fiatal tehetsége.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Hirdetés