Hirdetés
Magyarország

A PEAC elleni elődöntővel folytatja az Atomerőmű KSC Szekszárd:

:

Fotó: Rébay Viktor / NKA Universitas PEAC

Hirdetés

Szombaton megkezdődik az Atomerőmű KSC Szekszárd és az NKA Universitas PEAC bajnoki elődöntője. Az egyik fél második sikeréig tartó párharcának első felvonása előtt Zseljko Djokics, a szekszárdiak vezetőedzője foglalta össze várakozásait.

Április 2., szombat
18:00 Atomerőmű KSC Szekszárd – NKA Universitas PEAC
Szekszárd, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Papp Péter, dr. Mészáros Balázs, Fodor Attila (Farkas Zoltán)

Múlt vasárnap, a KSC Szekszárd – Vasas Akadémia negyeddöntők második mérkőzésén a Szekszárd 88-55-ös sikert aratott a Vasas otthonában. Ezzel Zseljko Djokics együttese 2-0-val zárta a párharcot és bejutott a legjobb négy közé.

“Számtalan Play-off-on szerepeltem már edzői karrierem során, de azt kell, hogy mondjam, idén indult a legmélyebbről a csapat. Az alapszakasz végén ugyanis nem voltunk a legjobb formánkban. Szokásos módon sérülésekkel és betegségekkel küzdöttünk, amik jócskán lerövidítették a rotációnkat. Két kulcsjátékosunk – Gereben Lívia és Miklós Melinda – hosszabb időre is kiesett. Azért is őket említem elsősorban, mert mind a magyar bajnokságban, mind pedig nemzetközi szinten nagy mennyiségű perceket töltöttek a pályán, mely idő alatt agresszivitást hoztak a csapat játékában. Elvesztésükkel pedig csökkent ez az agresszivitás. Emellett, mondanom sem kell, hogy egy darabig a külső posztos légiósokkal sem jött ki a lépés. Ezek, összességében méginkább megnehezítették a helyzetünket.

Ilyen szituációk azonban bármelyik csapattal megtörténhetnek. Viszont, elsősorban ezek eredményezték azt, hogy a rájátszásra újra kellett tanulnia a csapatnak az eredeti szisztémát. Ez nálunk nagyon fontos! Nem egyénekre épül ugyanis a játékunk, hanem tematikus, csapatszisztémára. Bár az alapszakasz végén ez még akadozott, a rájátszás kezdetén már sokkal jobban ment. Két nagyon jó meccset játszottunk a Vasas Akadémia ellen is, a játékosaim pedig gyönyörűen oldották meg a feladatokat. Ez nagy büszkeséggel tölt el. Különösen a második találkozón tértek vissza azok a betanult, automatikus dolgok, amik mind a védekezéseink, mind pedig a támadásaink alapjai.

A Vasasnak is meg szeretném köszönni a két mérkőzésen nyújtott, profi hozzáállást. Úgy gondolom érdemes említést tenni az ott zajló szakmai munkáról, ugyanis látszik rajtuk a fejlődés. Nekik és az ellenük való játéknak köszönhetően mi is jobb ritmusba kerültünk, és ezáltal felkészültebben állhatunk ki a PEAC ellen. Ezért köszönet illeti őket!” – fogalmazott a szekszárdiak vezetőedzője, majd említést tett arról is, hogy egy ilyen sűrű programú rájátszás során van-e lehetőség regenerálni játékosait, csapatát.

“Az elmúlt szezonokhoz képest más ritmusban zajlanak a dolgok. A tavalyi rájátszás során csupán frissíteni kellett a csapatot, most viszont más eszközökre van szükség. Ahogy említettem, rövid a rotációnk, így afelől is meg kell győződnünk, hogy a munka mellett kellő pihenőt is kapjanak a játékosok. Ebben az orvosi, illetve erőléti stábom segít, akik elképesztő munkát végeznek a játékosokkal – sok mindent köszönhetünk nekik.”

Az elődöntőben az Atomerőmű KSC Szekszárd ellenfele az NKA Universitas PEAC csapata lesz. A két együttes utoljára március 12-én lépett pályára egymás ellen, amikor is hazai pályán a Pécs nyert 80-69-re.

“Boldog vagyok, hogy bekerültünk a legjobb négy közé. Bár ez számunkra alapcél, mégsem olyan egyszerű elérni. Azt gondolom, hogy a PEAC elleni összecsapások alkalmával extra kosárlabdát fognak látni a nézők. Mind a két együttes jó formában van jelenleg. Míg a Pécs győzelmi szériában van, addig mi is elindultunk felfelé, magabiztos játékot produkálunk. Biztos vagyok benne, hogy küzdős, kemény, izgalmas játék lesz az összes mérkőzés.

Részünkről a kulcs kérdés továbbra is az, hogy hányan fogunk tudni kiállni a PEAC ellen. Ezen áll, vagy bukik minden. Ha több játékos lesz bevethető, akkor jobban tudjuk játszani azt a modern, agresszív kosárlabdajátékot, ami ránk jellemző. Emellett pedig természetesen a hazai pálya előnye is sokat segít. Szekszárdon a rájátszás ugyanis a kosárlabda ünnepe. Telt csarnok a mérkőzéseken, szurkolók százával jönnek a csapatot támogatni. Ez hatalmas löketet ad a játékosoknak. Szeretnénk ezt a Pécs ellen is kihasználni, élni a hazai pálya előnye adta lehetőségekkel. Remélem minél többen kilátogatnak majd a meccsekre.”

Fotó: Rébay Viktor / NKA Universitas PEAC

Hirdetés