Hirdetés
Magyarország

A PEAC Európa Kupa statisztikáinak áttekintése:

:

Hirdetés

Múlt héten zárult a női kosárlabda Európa Kupa csoportköre. A legnépesebb mezőnnyel zajló kontinentális versenysorozatban 40 csapat 120 találkozóját követhettük az elmúlt hetekben. Az öt magyar résztvevőből három búcsúzott, így mérleget vonva a nemzetközi szereplésről ezen csapatok statisztikáit érdemes áttekinteni. Cikksorozatunk utolsó, harmadik részében az PEAC-Pécs számait foglaljuk össze.

Az PEAC-Pécs az Európa Kupa H-csoportjában hat vereséggel zárt. Az Aluinvent DVTK, a Basket Landes és a Cadi La Seu együtteseivel szemben maradtak alul Meszlényi Róbert tanítványai. Végül 329 dobott és 470 kapott ponttal, -141-es pontkülönbséggel négyesében a negyedik lett a pécsi csapat.

A csapatstatisztikákat figyelve a PEAC 54.8 pontot szerzett átlagban, ami az ötödik legkevesebb a mezőnyben. A magyar együttes emellett 34.2 lepattanót szedett a találkozóin, a hetedik legkisebb érték ebben a rangsorban. A PEAC számára viszont igen nagy erősség – és ezt a hazai porondon kamatoztatja is -, hogy 11 támadó-lepattanót átlagolt, ez ugyanis a stabil Európa Kupa középmezőny értékeinek felel meg.

A gólpassz átlaga 13.5-ös, a szerzett labdáké 7-es a pécsieknél. A gólpasszokat tekintve a nyolcadik legkevesesebbet osztották ki a pécsiek, akik a szerzett labdák rangsorában a 30. helyen áll. A PEAC-nak a mérkőzésein 14.7 eladott labdája volt, ami szintén a középmezőny értékeinek megfelelő. A teljesítmény-indexek átlaga kapcsán már a győriekről és a ceglédiekről készült összefoglalóban is kiemeltük, hogy talán a legjobban rangsorolja a csapatokat ebben a bőséges adathalmazban. Itt a PEAC 46.2-es értéke a harmadik legkisebb.

Az egyéni teljesítményeket tekintve Cierra Bravard emelkedett ki. A teljesítmény-index átlaga 13.2. A pécsiek mérkőzésein 13 pontot és 7 lepattanót átlagolt. Mindkét mutatóban az első a csapatban. Emellett még meccsenként két gólpasszt is feljegyeztek a statisztikai lapjára. Taisiia Udodenko 10.2-es teljesítmény-indexet átlagolt. 10.8 pont és 5 lepattanó került a statisztikai lapjára mérkőzésenként. A legjobb magyar teljesítmény Wentzel Nóráé. A teljesítmény-index átlaga a fiatal tehetségé 6.2-es lett. Öt mérkőzésen 8.2 pontot, 2.0 lepattanót és 1.2 gólpasszt jegyzett.

Fotó: FIBA:Basketball

Hirdetés