Hirdetés
Nagyvilág

A PEAC irányítója remekelt az afrikai FIBA Olimpiai Előselejtező első napján:

:

Hirdetés

Csütörtökön megkezdődött a FIBA afrikai Olimpiai Előselejtezője. A Mozambikban zajló tornán egy mérkőzést rendeztek, melyen Szenegál a hazánkban szereplő Bintou Diémé vezetésével Angolát verte.

Nem elírás a rövid bevezető. Valóban csak egy mérkőzésre került sor, miután az A-csoportban Nigéria játék nélkül megkapta a Kongói Demokratikus Köztársaság elleni mérkőzést 20-0-ra. Az ok nagyon egyszerű és egyben igen szomorú. Financiális okok miatt a Kongói Demokratikus Köztársaság nem tudta vállalni a szereplést a tornán. A szövetségük nyárról az Afrika-bajnokságról komoly elmaradást halmozott fel a játékosok felé. A légiósként dolgozók így jelezték, hogy ilyen feltételekkel nem jönnek. Az otthon játszók ugyan edzésbe álltak, de végül nem utaztak el a tornára.

A B-csoportban viszont megrendezték a játéknapon előzetesen lényegesen jobban várt rangadót, melyen Szenegál kiváló meccsen 75-71-re múlta felül Angolát. Sokáig Angola tűnt befutónak, 11 ponttal is vezettek. A harmadik negyed hajrájában azonban fordított Szenegál és onnantól végig előrébb jártak. A PEAC irányítója Bintou Diémé 35 perc alatt 18 pontot, 6 lepattanót és 6 gólpasszt jegyzett.

Eredmények

A-csoport

Nigéria – Kongói Demokratikus Köztársaság 20-0

B-csoport

Szenegál – Angola 75-71

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés
Hirdetés