Hirdetés
Archivum

A PEAC maradt a Göcsej Kupa veretlen csapata:

:

Hirdetés

Szombaton két mérkõzéssel folytatódott a Göcsej Kupa nõi kosárlabda tornája. A Szekszárd kisebb meglepetésre igencsak megszorongatta a Novi Zagreb együttesét, míg a PEAC magabiztosan verte a ZTE gárdáját.

A Novi Zagreb két kulcsembere Raksányi Krisztina és Iva Ciglar nélkül lépett pályára a Szekszárd ellen. Mindkét játékos korábbi edzõje Fûzy Ákos búcsúztatásán vett részt Pécsett. A szekszárdiak kiváló dobóformát mutatva megszorongatták Euroligás ellenfelüket és végül hosszabbításban maradtak alul 91-88 arányban. A mérkõzés elején pillanatok alatt ellépett 10-4-re a zágrábi gárda, de a tolnaiak nem hagyták magukat. 15-14-nél fordítottak. Az elsõ szakasz végén 4 ponttal vezettek a horvátok.

A második negyedben hasonló volt a forgatókönyv. Ellépett a zágrábi együttes 4-6 ponttal, majd felzárkózott a Szekszárd. A tolnaiak Singleton és Skecic büntetõivel a félidõre 46-45-re fordítottak. A harmadik negyedben felváltva vezettek a csapatok és 4 pontnál nagyobb különbség egyik fél javára sem alakult ki. A záró szakasz 63-61-es magyar elõnyrõl indult. A szekszárdiak 6 pontra is elléptek ebben a szakaszban, de a horvátok fordítottak. A Novi Zagreb nemcsak fordított, de az utolsó két percbe érkezve 80-73-as elõnybe került. A Szekszárd ebbõl a hátrányból is felállt és végül Singleton triplájával mentette 80-80-nál hosszabbításra a meccset. A ráadásban ismét a zágrábiak kerültek elõnybe és végül 3 ponttal diadalmaskodtak.

A nap második mérkõzésén a két pénteki gyõztes a PEAC és a ZTE csapott össze. A pécsiek a pénteki mérkõzésük után hazatértek és szombaton délután részt vettek Fûzy Ákos temetésén. Ezt követõen estére érkezett vissza Zalaegerszegre a PEAC. A két együttes összecsapása volt a rendkívül hosszú napi program utolsó pontja. A program igencsak megcsúszott, így több mint félórás késéssel dobták fel a labdát.

Ilyen elõzmények után lassan és sok hibával kezdtek a csapatok. 10 perc után 12-11-re vezetett a PEAC. Az igazi fordulatot a második negyed utolsó 6 perce hozta, amikor 15-14 után egy 15-3-as szériával 30-17-re lépett el a PEAC. A félidõben 35-26 állt az eredményjelzõn. A harmadik etap elején közel 4 percig nem talált be a ZTE. Ez idõ alatt Williams és Nagy-Bujdosó tovább növelte a PEAC elõnyét és a folytatásban már nem volt kérdés a gyõztes kiléte. A végjátékra nagyon megugrott a differencia. A PEAC 76-46-os sikerébõl Horváth Lilla 16 és Nagy-Bujdosó 15 ponttal vette ki a részét.

Eredmények
Atomerõmû KSC Szekszárd – Novi Zagreb 88-91
PEAC Pécs – ZTE NKK 76-46
 

Hirdetés