Hirdetés
Archivum

A PEAC nyerte a pécsi rangadót Komlón:

:

Hirdetés

Szerdán este lejátszották az elsõ pécsi „városi rangadót”. A pikáns összecsapás egy félidõn át hozott szoros csatát, a játék minden elemében jobbnak bizonyuló PEAC-Pécs a harmadik negyedben állva hagyta riválisát és 81-59-es gyõzelmet ünnepelhetett.

Szinte telt ház és felfokozott hangulat várta a csapatokat az elsõ pécsi rangadón Komlón, ahol a PINKK – Pécsi 424 és a PEAC-Pécs mérkõzött. Szomorú helyzet volt ez a maga módján, hiszen játékostársak, akik korábban egy csapatban szerepeltek és nézõk, akik korábban együtt szurkoltak, kerültek ellentétes oldalra. Összességében azonban békés mederben zajlott az összecsapás, a lelátón inkább a tudathasadásos állapot dominált, semmint a másik fél iránti ellenérzések.

A mérkõzés alaphangulatát megadta, hogy a csapatok bemutatása után bejelentésre került Iványi Dalma visszatérése, de ez volt az egyetlen, aminek a PINKK szurkolói örülhettek ezen az estén. Sok hibával kezdõdött a rangadó, a játékon is érzõdött egyfajta megilletõdöttség. Brumermane szerezte az elsõ pontot büntetõbõl, melyre Barbour válaszolt. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, de sorra érkeztek a pontatlan megoldások, rossz passzok, kihagyott ziccerek. 10 perc után végül 13-12-es PEAC vezetést regisztrálhattunk.

A PINKK nem volt könnyû helyzetben, miután másfél perccel az elsõ szakasz vége elõtt Brumermane már a harmadik hibáját gyûjtötte be. Ennek ellenére a második negyed elején a hazai gárda tudta magához ragadni a kezdeményezést és 20-18 után egy 8-3-as sorozattal 28-21-re léptek el. Zeljko Djokic gyorsan idõt is kért és sikerült rendeznie csapata sorait. Hogy mennyire szétesett a PINKK a folytatásra, azt jól mutatja: 15 perc alatt jutottak 28 pontig, míg a hátralévõ 25 percben 31 pontot szereztek. A PEAC a félidõ végjátékára Jeaschke és Horváth megoldásaival felzárkózott. Ezt követõen érkezett Hutlassa, aki a második negyed utolsó fél percében két triplával 36-34-es elõnyhöz jutatta csapatát.

A harmadik negyed elején a PEAC magabiztos, koncentrált játékkal vette kézbe az irányítást. A végül 15 pontig jutó Barbour villogott ekkor, akinek a gyors mozgását a hazaiak védekezésben képtelenek voltak lekövetni. Horváth remek megoldása után 49-38-nál nõtt 10 pont fölé a differencia. A PINKK nem tudott a PEAC zónájával mit kezdeni. A hazaiak egy idõ után már csak a triplákat erõltették. Végül 32 kísérletük volt, melybõl 5 bizonyult sikeresnek. A különbség a folytatásban szinte végig nõtt. A harmadik etapot Csutorás utolsó másodperces triplája zárta le, amellyel 62-45-re módosult az állás.

A negyedik szakaszban csak a különbség volt kérdéses. Szamosi büntetõje után 69-49-nél már 20 ponttal járt elõrébb a PEAC. A PINKK-nek még volt egy felzárkózási kísérlete Török és Kováts triplája után. A PEAC azonban 12 pontnál közelebb nem engedte riválisát. A hazaiak az utolsó 5 percben mindössze büntetõbõl találtak be, miközben a felszabadultan játszó PEAC növelte elõnyét. A 81-59-es végeredményt hozó összecsapást az a pécsi csapat nyerte, amelyikben volt elképzelés és menet közben tudott változtatni játékán. A PEAC fizikálisan átlendült a vasárnapi holtpontján, így 5 mérkõzésbõl 3/2-es mutatóval áll és tapad a középmezõnyben a legjobb négy közé jutásért harcoló csapatokra. Eközben a PINKK egyetlen mérkõzését sem tudta megnyerni eddig.

Eredmény

PINKK-Pécsi 424 – PEAC-Pécs 59-81 (12-13, 22-23, 11-26, 14-19)

Hirdetés