Hirdetés
Magyarország

A PEAC-ot is magabiztosan győzte le a Sopron, döntős a címvédő a Magyar Kupában

Sopron Basket - NKA Universitas PEAC 85-47 (20-18, 25-14, 23-2, 17-13)

Killik László Női Magyar Kupa, elődöntő
Miskolc, DVTK Aréna
dr. Mészáros B., Söjtöry T., Minár L. (Gorka Sz.)

Sopron Basket: Williams 10/3, Jovanovic 1, Határ 10, January 14/9, Brooks 17/9. Csere: Fegyverneky 5/3, Varga 4, Czukor 7/3, Varga A. 4, Sitku 4, Kókai, Varga S. 4.

NKA Universitas PEAC: Kiss 8/3, Nelson 2, Marshall 6/6, Wentzel 9/3, Dudasova 11/3. Csere: Sarok 7/3, Simon, Szücs 2, Selcova 2, Csényi, Brajkovic.

Fotó: MKOSZ/Girgász Péter

Hirdetés

A 2022-es Killik László Női Magyar Kupa első elődöntőjében a Sopron Basket 85-47-re győzte le az NKA Universitas PEAC együttesét.

Wentzel Nóra találata vezette fel az összecsapást, melyre Briann January triplája érkezett válaszul. Ty Marshall és Nikola Dudasova villanásaival a PEAC ragadta magához a vezetést a mérkőzés elején. 10-5-nél Gáspár Dávid időt is kért, hogy rendezze a sorokat. Határ Bernadett és Jelena Brooks találataival kezdte meg a felzárkózást a Sopron. A PEAC 14-9-ig őrizte előnyét, de innen 7-1-es futással 16-15-re fordított a címvédő Sopron Basket. A pécsiek Wentzel Nóra triplájával rövid időre visszavették a kezdeményezést, de Varga Alíz középtávolijával és Gabby Williams dudaszós duplájával az első negyed végén 20-18-ra ment a Sopron. A soproniak 19-ből 8-at, a pécsiek 14-ből-7-et értékesítettek 10 perc alatt. A második etap első találata Czukor Dalma triplája volt. Igyekezett tartani a lépést a PEAC, de amikor Gabby Williams távoli dobása is célt ért, 28-22-nél már Csirke Ferenc időkérése miatt állt a játék.

Fotó: MKOSZ/Girgász Péter

A második negyed közepén már egyértelműen a Sopron Basket ritmusa érvényesült. Briann January hármasa után 33-22-nél 11 ponttal vezetett a címvédő. Négy és fél percen át mindössze egy pécsi triplát jegyezhettünk fel. Ez Nikola Dudasova nevéhez fűződött. Ez idő alatt 38-25-re lépett el Gáspár Dávid együttese. A folytatásban 40-30-nál még visszakapaszkodott 10 pontra a PEAC, de ennél közelebb nem került. A félidőt Stefanie Dolson két büntetője zárta, amivel 45-32-re ment a Sopron. A címvédőnél a 11 pontos Briann January volt a legeredményesebb, míg a pécsieknél a 9 egységnél járó Nikola Dudasova. A harmadik negyed Jelena Brooks két triplájával és kiváló palánk alatti megoldásával indult. Három perc alatt 53-34-re lépett el a soproni együttes. A második félidő első pécsi találata Nikola Dudasova nevéhez fűződött.

Fotó: MKOSZ/Girgász Péter

A harmadik szakasz második feléhez érkezve Határ Bernadett két ziccerével 57-34-re szakadt el a címvédő. Briann January triplája után 60-34-nél már Csirke Ferenc időkérése miatt állt a játék. Nem tudott váltani a PEAC. Ebben a negyedben mindössze a korábban kiemelt Dudasova duplát írhattuk fel a pécsiek statisztikai lapjára. Ennek megfelelően fokozatosan nőtt a soproni előny. Végül 23-2-re nyerte ezt az etapot a Sopron és így 68-34-re lépett el. A negyedik negyed elején Sarok Nikolett törte meg a pécsi kosárcsendet. Erre Fegyverneky Zsófia triplával válaszolt, de Sarok Nikolett is eredményes volt távolról. Nem sokkal később pedig Wentzel Nóra szép tempóját jegyezhettük fel. A játék ezekben a percekben kiegyenlítetten alakult. A negyeddöntőhöz hasonlóan az utolsó öt percre Gáspár Dávid a fiataloknak szavazott bizalmat. Nagy kedvvel léptek pályára a feltörekvő játékosok a címvédőnél, így ismét nőtt a differencia. Gondolva a bronzcsatára, a pécsieknél is pályára léptek a fiatalok. Végül 85-47-es sikerrel jutott a döntőbe a Sopron Basket.

Fotó: MKOSZ/Girgász Péter

Hirdetés