Hirdetés
Magyarország

A PEAC otthonában zárja az alapszakaszt a Sopron Basket:

:

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés

Szombaton az alapszakasz utolsó fordulójában a Sopron Basket az NKA Universitas PEAC vendége lesz. A soproniak már korábban biztosították első helyüket az alapszakasz tabelláján, de természetesen egyáltalán nem mindegy, hogy milyen mérkőzésből fordul a rájátszásra a címvédő. Laczka Miklós másodedzőt kérdeztük az elmúlt egy hét munkájáról és a várakozásairól.

Március 25., szombat
18:00 NKA Universitas PEAC – Sopron Basket
Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia Fűzy Ákos Centerpálya
Játékvezetők: Cziffra Csaba Zsolt, Fodor Attila, Nyilas István (dr. Gincsai János Péter)

A Sopron Basket legutóbb múlt héten pénteken lépett pályára. Az Euroliga negyeddöntő párharc második mérkőzésén hazai pályán 82-62-es vereséget szenvedett a bombaerős kerettel rendelkező Fenerbahcétól. A török alakulat 2-0-ra nyerte a párharcot és készülhet a négyes döntőre. A végén ugyan érvényesítették a fölényüket, de a Sopron remekül helyt tudott állni és komoly tartásról tett tanúbizonyságot, amit vastapssal jutalmazott a közönség a második találkozót követően.

„Felemelő pillanat volt az, amit a közönségünktől kaptunk. Ilyen szempontból nagyon szép vége lett az Euroliga szezonunknak. Ezúton is köszönet érte a szurkolóinknak!” – hangsúlyozta Laczka Miklós. „Magáról a mérkőzésről azt lehet elmondani, hogy próbálkoztunk, küzdöttünk, emelt fővel hagyhattuk el a pályát. Azóta az elmúlt egy hét kemény edzésekkel telt. Próbáltuk kihasználni ezt az időszakot, hogy olyan edzésmunkát végezzünk, amire a szezon során többet már nem lesz mód. Tovább gyakoroltuk támadásban és védekezésben azokat a szituációkat, amiket szeretnénk a play-off alkalmával is használni.”

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

A szombati rivális az NKA Universitas PEAC lesz. A pécsiek számára óriási a tét, hiszen kiélezett versenyfutásban vannak az Atomerőmű KSC Szekszárddal a negyedik helyért, azaz a negyeddöntős pályaelőnyért. Nem kell sokat visszamenni az időben, a Sopron és a PEAC március 10-én a Killik László Női Magyar Kupa döntőjében találkozott. Akkor a Novomatic Arénában 89-46-os soproni siker született. Abból azonban messzemenő következtetést nem szabad levonni.

„Szeretnénk megtartani egy jó ritmust és a lehető legjobb teljesítményt nyújtani a PEAC ellen.” – fogalmazott a soproniak másodedzője. „Nehéz mérkőzésre készülünk, hiszen vendéglátóink számára nagyon fontos találkozó lesz. Mi ebben az esetben elsősorban saját magunkkal szeretnénk foglalkozni, hogy tartsuk azt a felfelé mutató ívet, ami az elmúlt időszakot jellemezte és önbizalommal tudjunk belemenni a rájátszásba. A Magyar Kupa döntőjéhez képest egészen más, sokkal szorosabb mérkőzést várok. A PEAC is pihentebb lesz, volt idejük felkészülni. Arra számítunk, hogy a legjobbjukat fogják nyújtani. Mi eközben idegenben játszunk utazás után, úgy, hogy kemény edzésekre került sor a héten. Semmiképp nem lehet ezt könnyű feladatnak nevezni, de jó erőfelmérő a play-off előtt.” – összegzett Laczka Miklós.

Hirdetés