Hirdetés
Archivum

A PEAC-Pécs beharangozója a Dinamo Moszkva elleni mérkõzéshez:

:

Hirdetés

A Dynamo Moszkva bõvelkedik a világhírû sztárjátékosokban, az Európa Kupa igazi dream team-je, egyben címvédõje is. A legjobbakat vettük sorra.

A sor legelejére mindenképp Tina Charles kívánkozik: õ jelenleg a világ egyik legjobb centere.2010-ben elsõként draftolták a WNBA-ben, és a szezon végén az év újoncának is választották. A még mindig csak 25 éves játékos a WNBA legértékesebb játékosa (MVP-je) volt 2012-ben. A világ- és olimpiai bajnok center 2011-ben mutatkozott be Európában, a Nadezhda csapatában, majd megfordult a Galatasarayban és a Wisla Krakkóban is. Az Európa Kupában idén õ a negyedik a pontdobók listáján (18,4 ponttal), háromszor ért el dupla-duplát, átlagban 9,8 lepattanót szed.

A Moszkva második legjobb dobója Ana Dabovic. Milica Dabovic, a szerb válogatott csapatkapitányának húga szintén válogatott, roppant biztos kezû játékos. A kiváló mezõnyjátékos kétpontosokat 68%-kal dobja átlagban, amivel a második legjobb az egész Európa Kupa mezõnyében. Mezõnybõl összességében 58,3%-kal céloz, az Istambul Universitesi ellen ebben a szezonban 26 pontot szórt.

Az orosz válogatott center, Tatiana Vidmer 13,2 pontos átlaggal bír, emellé 8,2 lepattanót szed meccsenként. Második a dobásbiztonságot illetõen a mezõnyben 61%-kal, és a harmadik a kiosztott blokkok kategóriájában (1,8).

A szintén világ- és olimpiai bajnok amerikai válogatott Lindsay Whalen 10,4 pontot szerzett az Európa Kupában átlagosan, 4,4 assziszttal pedig a tízedik a rangsorban.

A Dynamo sorának tagja Kristi Toliver, aki 2010-ben megfordult Sopronban is. Õ azonban a tengerentúli légiósokra vonatkozó szabály miatt eddig nem játszott az Európa Kupában, vélhetõleg Pécsre sem utazik el.

A Moszkva összességében a legponterõsebben támadó csapat az Európa Kupában 84,8 ponttal, és õk szedik a legtöbb lepattanót is (45,5). Az asszisztok tekintetében a negyedikek (17,5).

További információk a PEAC-Pécs – Dinamo Moszkva mérkõzéssel kapcsolatban a peacpecs.hu oldalon.

Hirdetés