Hirdetés
Magyarország

A PEAC-Pécs jótékonysági felhívása:

:

Hirdetés

A PEAC-Pécs a pécsi Mosolymanó Egyesülettel együttműködve hirdetett jótékonysági akciót, mellyel kapcsolatban az alábbi felhívást tette közzé a klub.

Forrás: PEAC-Pécs Sajtóközlemény

Ilyenkor Advent időszakában minden érző szívű ember szívesebben jótékonykodik, ha megteheti, hogy gondoljon másokra, a szegényebb sorsú, nélkülözni kényszerülő családokra, vagy más okból segítségre szorulókra.

A PEAC-PÉCS csapata sincs ezzel másképp, így 2019. karácsonyának közeledtével a pécsi Mosolymanó Egyesület által képviselt, Pécsett élő szegényebb sorsú családok ünnepét szeretnék a maguk eszközeivel megszépíteni. Erre kérik a december 15-i meccsre érkező szurkolóikat is.

A PEAC-PÉCS csapatától sohasem volt idegen a jótékonyság, igyekeztek odafigyelni a környezetükre, az itt élő, segítséget igénylő szervezetekre, emberekre.

A mostani Advent időszakában a pécsi Mosolymanó Egyesülettel vették fel a kapcsolatot, egy hosszabb távú együttműködés kialakítása céljából, hogy segítsék őket, hogy segíteni tudjanak a regisztrált, rászoruló családjaikon.

Ennek jegyében kérik szurkolóinkat, szimpatizánsainkat, hogy amennyiben tehetik, az idei utolsó női kosárlabda mérkőzésre, a december 15-én vasárnap megrendezésre kerülő PEAC-PÉCS – Diósgyőr rangadóra hozzanak magukkal olyan adományokat, amelyeket tovább tudnak adni a Mosolymanó Egyesület számára.

Elsősorban tartós élelmiszereket (pl. liszt, cukor, étolaj, tartós tej, száraztészta, konzervek), édességet (szaloncukor, csokoládé), tartósabb gyümölcsöt-zöldséget (alma, narancs, burgonya, káposzta, vöröshagyma) gyermekjátékokat, újabbra cserélt, de még jól hasznosítható okostelefonokat, tableteket fogadnának legszívesebben a Mosolymanó Egyesület patronáltjai.

Mindezeket a bejáratoknál elhelyezett gyűjtőkben kérik leadni a december 15-i mérkőzés előtt és alatt a Lauber Dezső Városi Sportcsarnokban.

Mit is kell tudni a Mosolymanó Egyesületről?

A Mosolymanó jótékonysági központ és közösségi tér 2009 óta működik Pécs Kertvárosában, panel épületek között. Legfőbb céljuk az itt élő családok életének megkönnyítése, színesebbé tétele. Sok területtel foglalkoznak. Tagjaik között van orvos, védőnő, tanár, szociális munkás, könyvelő, informatikus, titkárnő, eladó. Egy a közös bennük, hogy mindegyikük életében nagyon fontos a gyerek (saját, és/vagy másé), és azt szeretnék, ha a gyerekkoruk tényleg boldog lenne.

Fotó: PEAC-Pécs Facebook

Hirdetés