Hirdetés
Archivum

A Pécs csoportjában rendezik a forduló rangadóját:

:

Hirdetés

A nõi kosárlabda EuroLiga szerdán és csütörtökön a 6. fordulóval folytatódik, azaz elérkeztünk az alapszakasz feléhez és jönnek a „visszavágók”. Az elsõ 5 forduló után három veretlen együttes maradt, két meglepetéscsapat a Krakkó és a Rivas Ecopolis, illetve a Szpartak Moszkva, igaz a címvédõ Kalmanovics halála miatt eggyel kevesebb találkozót játszott, mint a mezõny többi tagja.

A meglepetések közül kiemelkedik a Krakkó, amely úgy áll 5-0-s mutatóval, hogy két héttel az EuroLiga rajta elõtt még az Európa Kupa közepes küzdelmeire készült. A lengyel együttest Jose Ignacio Hernández remekül összerakta. A támadó kosárlabdát erõltetõ spanyol mester nem hazudtolta meg önmagát, csapatából öten is 12 pont felett átlagolnak. A nemzetközi mérkõzéseken Janell Burse még a jók közül is kiemelkedik, 18 pontot és 13 lepattanót átlagolt 5 találkozón. Az amerikai mellett az izraeli Cohen, a lengyel válogatott Kobryn, a Pécs elleni összecsapás elõtt beesõ Castro Marques, és a spanyol ikon Marta Fernandez viszi hátán a lengyel együttest.

A Krakkó szerdai ellenfele a tavalyi EuroLiga döntõs Halcon Avenida lesz. A spanyolok pont a lengyelektõl szenvedték el az idei egyetlen vereségüket a nemzetközi porondon.  A salamancaiak a jól ismert játékosaikra, a Sancho Lyttle, Le’Coe Willingham, Isabel Sanchez trióra építenek, azzal a nem titkolt céllal, hogy ismét bejussanak a négyes döntõbe.

A Fiba Europe hivatalos honlapjának Jose Ignacio Hernández, a krakkóiak sikerkovácsa nyilatkozott az óriási kosárcsemegét ígérõ rangadó elõtt.

„Még korai lenne arról beszélni, hogy meghosszabbítom a szerzõdésemet a klubbal, de eddig remekül érzem magam Krakkóban. Nagyon szép város. Érzem, hogy az egész klub mögém állt és ez azt mutatja, hogy jól dolgozok. A költségvetésünkhöz képest remek játékosokat sikerült igazolnunk. Iziane (Castro Marques) érkezése például óriási lökést adott a támadójátékunknak.” – mondta Jose Ignacio Hernández.

Hirdetés