Hirdetés
Archivum

A Pécs szétdobta a Gyõrt:

:

Hirdetés

Rangadójához érkezett vasárnap este a Magyar Bajnokság, miután a Pécs fogadta a Gyõrt. A mérkõzés harcias játékot és sok pontot hozott. A pécsiek kiemelkedõ dobóformát mutatva végül 99-67-es sikert ünnepelhettek.

Elérkezett a Magyar Bajnokságban alapszakaszának végjátéka. A következõ három hétben kialakul az alapszakasz végeredménye, melyhez egy fontos lépcsõfok volt a vasárnap esti Pécs-Gyõr rangadó. A mérkõzést hatvényozott tét jellemezte, a Gyõrnek nyernie kellett ha a harmadik helynél elõrébb akartak végezni, míg a pécsiek egy esetleges sikerrel bebiztosíthatták, hogy a másodiknál rosszabb helyen nem zárják az alapszakaszt.

Az elsõ percek rengeteg pontot hoztak, a hazai oldalon Quigley 5 perc alatt jutott 6 egységig, amivel a Pécs 14-7-re elhúzott. Zseljko Djokics együttese ezt a gyorsan megszerzett elõnyét nem tudta megõrizni. Az elsõ szakasz végére 23-23-nál a Gyõr kiegyenlített. A negyed 28-25-ös végeredménye Quigley triplája után alakult ki, akinek a neve mellett ekkor már 11 pont szerepelt.

A második negyedre az addig sem éppen kisasszony kosárlabdát hozó találkozó tovább keményedett és ezzel együtt nõtt a feszültség a lelátón illetve a pályán egyaránt. Bár rengeteg kemény jelenet játszódott le a parketten, ez nem zökkentette ki a hazaiakat, akik talán az idei szezonjuk legjobb dobóteljesítményével rukkoltak elõ. A már sokat emlegetett Quigley mellett Nagy-Bujdosó és Fegyverneky is beindult, a különbség pedig folyamatosan nõtt a csapatok között. Az etap egy 11-2-es futással indult, amivel 39-27-re meglépett Zseljko Djokics hölgykoszorúja. A negyed végjátékára 47-32-nél a 15 pontot is elérte a differencia. A szünetben végül 52-38 állt az eredményjelzõn.


A félidei statisztika

Ilyen elõzmények után a harmadik periódus eleje döntõnek ígérkezett. Amennyiben a gyõri együttes szeretett volna még valamit ettõl az estétõl, faragniuk kellett volna a hátrányukon. Ez azonban elmaradt, sõt a különbség nemcsak állandósult, de nõtt is. A két kispadnak a személyi hibák okozhattak még komoly fejfájást. A Pécsnél Krnjics már a 25. percben kiszállt, míg a Gyõrnél Hollingsworth ütötte be ugyanekkor a negyedik hibáját.

A mérkõzésen a lényeges kérdések a harmadik szakasz végjátékára eldõltek. Ekkor Griffin pontjai után már 66-45-re meglógtak a hazaiak. A folytatásban már csak a különbség volt kérdéses. A gyõriek a negyedik negyedben megpróbáltak faragni a hátrányukon, de sikertelenül. A Pécsnek ezen az estén minden sikerült, a vége pedig 99-67 lett.

A pécsi csapat extra dobóformát mutatott. Itthon ritkán tapasztalható, hogy egy klubcsapat tétmeccsen, bajnoki rangadón 99 pontig jut. A baranyai hölgykoszorú sikerébõl Quigley 23, Griffin és Fegyverneky 19-19 ponttal vette ki a részét. A gyõrieknél szembetûnõ volt, hogy a három légiós a 20 pontos Carson és Kublina, illetve a 16 pontos Hollingsworth mellett a magyar játékosok milyen keveset tettek a közösbe.

Eredmény

PÉCS 2010–SEAT-LAMI-VÉD GYÕR 99–67 (28–25, 24–13, 20–11, 27–18)

Hirdetés