Hirdetés
Archivum

A Pécs volt közelebb ellenfeléhez:

:

Hirdetés

Nem volt egy sikertörténet a magyar csapatok számára a kedd este. A Sopron 19 percen át volt meccsben, a Pécs pedig 33 percen át szorongatta magasabban rangsorolt riválisát, de a vége mindkét helyszínen nagy különbségû vereség lett.

A Sopron – Valencia találkozó egy sérüléssel kezdõdött, egy szerencsétlen mozdulat következtében Katie Douglas bokája kifordult, ami miatt az amerikai játékosnak el kellett hagynia a pályát. Bár Douglas kiválása némi lehetõséget teremtett, Lawson átvette a pontgyáros szerepét és 13-7-ra így is ellépett a spanyol gárda. Székely Norbertnek gyorsan idõt kellett kérnie, ami meg is tette hatását, 15-14-re felzárkózott a magyar csapat. A lendület sajnos nem tartott sokáig, a negyed vége a hazaiaké volt, így 26-18 után vonultak pihenõre a hölgyek.

A második etap, amelyre a sérült Douglas is visszatért a pályára, hasonló forgatókönyv szerint zajlott. Coleman és Honti pontjai után sikerült 2 pontra felzárkózni, de ennél közelebb nem tudott kerülni riválisához Székely Norbert együttese. Ennek ellenére az, hogy 15-16 perc után 4-6 pont környékén mozgott a differencia, bizakodásra adott okot. Arról nem is beszélve, hogy a 18. percben egyszer 39-38 is állt az eredményjelzõn. A végjátékba azonban megint belehibázott a magyar csapat, aminek az eredménye egyenlítés vagy vezetés helyett, 44-38-as spanyol elõny lett.

A harmadik negyedet jobb lenne elfelejteni. Gyakorlatilag a Valencia egyetlen komoly ritmusváltása a mérkõzés végét jelentette. 4 perc játék után, 55-44-nél, 10 pont fölé nõtt a különbség és hiába kért Székely Norbert idõt, a spanyolok lendületét nem lehetett megállítani. Erõsebbek, gyorsabbak voltak a hazaiak és Brunson révén egy megalkuvást nem tûrõ vezérük is akadt a pályán. Sajnos a negyed végére, 63 – 44-nél minden lényeges kérdés eldõlt.

A negyedik negyedben már mindkét fél a pénteki összecsapásra összpontosított, de szerencsére arra volt energia, hogy a kiütést elkerülje a Sopron. A jobb erõkbõl álló együttes magabiztos, 84-56-os gyõzelmet ünnepelhetett. A párharc még nincs lefutva, de pénteken ennél harcosabb játék kell, 20 labdaeladás sem fér bele és a 35.8%-os mezõnybeli dobóteljesítmény is kevésnek tûnik. Az elsõ 18 perc és a helyenként mûködõ elsõ félidei zóna azonban bizakodásra adhat okot.

Ros Casares Valencia – MKB Euroleasing Sopron 84-56 (26-18, 18-20, 19-6, 21-12)

A másik magyar csapat, a Pécs Salamancába látogatott. Elõzetesünkben a pécsieknek kevesebb esélyt adtunk a bravúrra, de Zseljko Djokics együttese már az elsõ negyedben tudatosította ellenfelében, hogy nem adja olcsón a bõrét. Végig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Az elsõ 10 percbõl csak az utolsó 40 másodpercet bánhatja a Pécs, ekkor ugyanis Snell két triplát is szerzett, amivel 4 pontos elõnyhöz jutott a spanyol gárda.
 

A második negyed elsõ felében Fegyverneky és Griffin pontjaival 26-25-ig ott loholt riválisa nyomában a baranyai hölgykoszorú. Sajnos a szünet elõtti utolsó 5 perc egy 10-2-es futást hozott, amivel 36-27-es elõnyre tettek szert a hazaiak. Ekkor bizony benne volt a pakliban, hogy a harmadik negyed elején akár az összecsapás sorsa is eldõlhet. A Pécs azonban nem adta fel, Griffin duplájával rögtön az elsõ támadásból sikerült faragni a hátrányon, majd a negyed felénél Quigley ponterõs játékának köszönhetõen 39-37-nél már újra nyitott volt minden.

A negyedik negyed 50–47-rõl indult. Sajnos az utolsó 10 perc már nem a Pécsrõl szólt. Girffin hamar összeszedte negyedik hibáját is és ezt követõen támadásban beszûköltek a magyar együttes lehetõségei, a védekezésben is becsúsztak hibák, a spanyolok sorra dobták a büntetõket, a hajó pedig lassan, de biztosan elúszott. A vége 76-60 lett.
 

A pécsiek sokkal többet hoztak ki ebbõl a találkozóból, mint amit várni lehetett. Ugyanakkor joggal lehet hiányérzete a baranyai híveknek. A találkozó egyes szakaszaiban, elsõsorban a második és a harmadik negyed elsõ felében a spanyol csapat támadásban és védekezésben nem találta a fonalat, amit kihasználva egy egészen más szituációból lehetett volna kezdeni a kritikus végjátékot.

A Salamancából öten is 10 pont fölé jutottak, a legeredményesebbnek Erika de Souza bizonyult. A brazil center neve mellé 16 egység került. A Pécsnél a 22 pontos Quigley volt a legeredményesebb.

A salamanca24horas.com videós hangulatképei az összecsapásról

Halcon Avenida Salamanca – Pécs 2010 76-60 (22-18, 14-9, 14-20, 26-13)

Hirdetés