Hirdetés
Archivum

A pécsi fiatalok 11 ponttal verték a bolgár kirakatcsapatot:

:

Hirdetés

A 7. Nemzetközi Fenerium Nõi Kosárlabda Torna záró napján a pécsiekre papíron a leggyengébb ellenfél várt, az Európa Kupában nagy terveket szövögetõ Lukoil Burgas személyében. Zseljko Djokics vasárnap a korábbi ígéretéhez híven a fiataloknak szavazott bizalmat, de csapata így sem került bajba. A vártnál kevesebbet mutató bolgárokat 11 ponttal múlta felül a Pécs 2010.

Zseljko Djokics tartotta magát ahhoz, amit szombat este ígért a Pécs 2010 honlapjának nyilatkozva és a Lukoil Burgas ellen elsõsorban a fiataljaira számított. A vállsérüléssel bajlódó Fegyverneky Zsófia egyáltalán nem lépett pályára, Iványi 5, Vidacsics és Griffin pedig 4-4 percet kapott. Ebben az összeállításban izgalmasnak ígérkezett a tornán nem éppen sziporkázó játékot mutató bolgárok elleni meccs.

Szerencsére az elsõ néhány perc rácáfolt a félelmekre. Az elsõ negyedben már 15 ponttal is vezetett a Pécs és a játékrész végén is 28-18 állt az eredményjelzõn. A második szakaszban állandósulni látszódott a különbség, Djokics mester csak amiatt bosszankodhatott, hogy Tisdela egy félidõ alatt 18 pontot és 10 lepattanót szerzett csapata ellen. A szünetben 46-35 állt az eredményjelzõn.

A harmadik negyed hullámzó játékot hozott. A statisztikát figyelve a pécsieknél megsokszorozódtak a hibák, amiket a bolgárok kihasználtak. A Burgas ebben a szakaszban 58-55-re megközelítette a magyar bajnokot. Szerencsére a 10 pontos különbség hamar helyreállt. A negyedik szakaszban a bolgárok újra felzárkóztak, de a végjátékban a végül 21 pontig jutó Quigley-nek helyén volt a szíve. A lefújás pillanatában 81-70 állt az eredményjelzõn és ezzel a Pécs második sikerét könyvelhette el a rangos isztambuli tornán.

A három napból komoly következtetéseket nem lehet levonni, mivel csak egy mérkõzést láttunk, kettõnél a statisztikából és a klub honlapjából lehet kiindulni. Mindenesetre a látottak, a statisztikák és a beszámolók is azt támasztják alá, hogy elsõsorban centerposzton lehet zavarba hozni a megfiatalított Pécset.

A záró nap másik mérkõzésébõl igazi rangadó kerekedett, ahol a Fenerbahce 7 ponttal verte a Kassát. Vegyes érzésekkel várhattuk ezt az összecsapást, mivel a szlovák bajnok pénteken nem sokat mutatott (ez természetesen semmit sem von le a Pécs sikerének az értékébõl), míg szombaton könnyedén alázta le a Burgas-t.

A találkozón az elsõ negyed végén mindössze 16-14-re vezetett a Fenerbahce és a szünetben is csak 10 pont volt a két gárda között. A harmadik szakaszban Ivana Matovics extrája kellett, hogy megmaradjon a differencia. A negyedik negyedben pedig még közelebb tudott kerülni a Kassa, de fordítaniuk már nem sikerült, így a vége 76—69 lett.

A törököknél szépen megoszlottak a pontok, a 17 egységig jutó Ivana Matovics mellett, ªaziye Ivegin 14 pontot tett be a közösbe, míg Birsel Vardarlı, Nevriye Yılmaz és Krıstıen Nevlin 11-11 ponttal járult hozzá a sikerhez. Vajda Anna ismét nem lépett pályára.
 

A Kassa is megmutatta, hogy miért kell tartani tõlük. Zirková 36 pontot szerzett, míg a szlovák válogatott másik alapembere Jurcenkova 15 egységig jutott. Ismételten bebizonyosodott, hogy ha jó formában vannak a szlovák bajnok játékosai, akkor nehéz õket tartani és ne felejtsük el, hogy ehhez a kerethez jön még Candice Dupree.

A 7. Nemzetközi Fenerium Nõi Kosárlabda Tornát a rendezõ Fenerbahce nyerte, míg a legértékesebb játékosnak (MVP) Ivana Matovicsot választották a szakemberek.


Eredmények

Pécs 2010 – Lukoil Burgas 81-70
Fenerbahçe – Good Angels Kosice 76 – 69

Hirdetés