Hirdetés
Archivum

A pécsi kosárlabdasport legendáinak nevét vették fel a Nemzeti Kosárlabda Akadémia centerpályái:

:

Hirdetés

A pécsi kosárlabdasport legendáinak nevét kapták a Nemzeti Kosárlabda Akadémia centerpályái szombaton a baranyai megyeszékhelyen mûködõ intézmény szombati ceremóniáján.

Forrás: MTI

Az eseményen elhangzott: az akadémia elsõ centerpályája a tragikus buszbalesetben elhunyt Fûzy Ákos (1963-2013) kosárlabdaedzõ nevét viseli szombattól. A második pályát Egyed Mihály (1931-2011) testnevelõ tanárról és kosárlabdaedzõrõl, a harmadikat pedig a PVSK nõi kosárlabdacsapatának örökös kapitányáról, a szintén közlekedési balesetben tragikusan fiatalon életét vesztõ Horváth Judit (1963-1997) háromszoros magyar bajnok irányítóról nevezték el. A méltatásokat követõen Rátgéber László mesteredzõ azt mondta: a névválasztások célja, hogy ezeken a pályákon játszó és nevelkedõ gyerekek azokat az erkölcsi és szakmai normákat kövessék, mint Fûzy Ákos, Egyed Mihály és Horváth Judit.

Páva Zsolt (Fidesz-KDNP), Pécs polgármestere a többi között arról beszélt, hogy ez a három név egy “nagyszerû program” kapcsán, egy helyen jelenik meg. A ceremónián a Nemzeti Kosárlabda Akadémia aranyjelvényével Rappai Gábort, az akadémia felügyelõ bizottságának elnökét tüntették ki. Az elismerést Bódis József, az Emberi Erõforrások Minisztériumának oktatásért felelõs államtitkára adta át. A névadó ceremónia elõtt Szentpáli Bence, az akadémia juniorcsapatának súlyos betegségben idén júliusban elhunyt játékosa tiszteletére emlékpadot és vitrint avattak.

Galéria

Hirdetés