Hirdetés
Utánpótlás

A pécsi lányok kiadtak magukból mindent, ezüst éremmel zárták a junior döntőt:

:

Fotó: Hegedűs Hunor / NKA Pécs/A

Hirdetés

Az országos döntőben az öt mérkőzéséből négyet megnyert az NKA Pécs junior leány “A” csapata. Csak az aranycsatát veszítette el, így végül a második helyen végzett. A játékosok viszont abszolút nem voltak csalódottak, felhőtlenül tudtak örülni az ezüstéremnek. Kiadtak magukból mindent, harcoltak, így egy rossz szó sem érheti a ház elejét.

Az országos döntő csoportmeccsein megmutatta oroszlánkörmeit a Pécs junior leány csapata. Mindhárom ellenfelét legyűrte, ráadásul nem is akárhogyan, a legkisebb különbség 21 pont volt. Míg Kecskemétet 110-48-ra, addig a Sopront 95-62-re, a Vasast pedig 67-46-ra verte Szentpáli Gergő együttese. Az elődöntőben a DVTK sem jelentett akadályt, 95-62-es sikert arattak, majd a fináléban alulmaradtak a Csatával szemben.

A szezon egészét tekintve hatalmas fejlődésen mentek keresztül a lányok, mind a játéktudás, mind a technikai dolgok tekintetében, ráadásul igazi csapattá értek! Ennek köszönhetően az országos döntőben nagyon magabiztosan meneteltünk a fináléig, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottunk, a legszorosabb győzelmünk huszonegy pontos volt… Mindez abszolút jelezte, hogy felnőttünk a feladathoz. A döntőt aztán elveszítettük a Csata ellen, aminek több összetevője is volt, az egyik az, hogy „bedeszkázták” nekünk a gyűrűt, tizenhét százalékkal dobtunk. Persze, jobban örültem volna, ha szorosabb meccset játszunk, de így is mi voltunk a legközelebb a Csatához. Ami pedig nagyon lényeges volt: nagyon jó érzések voltak bennünk a döntő után, nyoma sem volt letargiának, hiszen mindenki érezte, hogy kiadtunk magunkból mindent, ez volt a maximum! Nekem ez volt életem első döntője, jólesett, hogy felhőtlenül tudtunk örülni egymásnak!

– fogalmazott a pécsiek vezetőedzője, Szentpáli Gergő.

A pécsiek a csoportmeccsek során azt is megmutatták, hogy milyen karakterrel rendelkeznek. A Vasas ellen jelentős különbséggel, 14 ponttal vezettek a pécsi lányok a harmadik negyed vége felé (43-29), a fővárosiak innen kapaszkodtak vissza mínusz egyre (32. perc: 43-42). Szentpáli Gergő tanítványai ekkor képesek voltak egy 22-0-s, mindent elsöprő rohamra.

“Ez egy felejthetetlen pillanat volt, olyan eksztázisban játszottak a lányok, hogy szinte felrobbantották a csarnokot! Itt nem a taktika döntött, hanem az, hogy tigris módjára vetődtek minden labdára, vérben forgott a szemük a győzelem érdekében.”

Az ezüstéremben azonban nem csak a játékosoknak volt hatalmas szerepük. A szakmai stáb összes tagja, mindenki hozzátette a magáét ehhez a sikerhez, így vált ez a szezon egy szép kerek egésszé, aminek a végén nagy lehet az öröm.

Nagyon büszke vagyok rá, és nagyon örülök annak, hogy együtt dolgozhattam Vilipics-Kmézics Daliborkával, aki hatalmas segítség és támasz volt számomra, nagy szerepe volt benne, hogy idáig el tudtunk jutni. A munkakapcsolatunk harmonikus volt, remekül kiegészítettük egymást, és mindemellett egy kiváló embert ismertem meg benne! Nagyon sokat köszönhetek Gyenizse Áronnak is, aki hatalmas melót végzett, tökéletesen feltérképezte az ellenfeleinket, ráadásul minden ügyes-bajos dolgot megoldott a csapat körül. És persze köszönettel tartozom a stáb összes tagjának, a mentoredzőinknek, továbbá Rátgéber Lászlónak és Hartung Anitának, valamint az irodai dolgozóknak is, akik szintén hozzátették a magukét ehhez a sikerhez!

– mondta Szentpáli Gergő, vezetőedző.

Az NKA Pécs junior “A” leány csapat másodedzője, a játékosként a WNBA-t is megjárt Vilipics-Kmézics Daliborka szerint mindenki nagyon motivált volt, a játékosok hatalmas energiákat mozgósítottak a döntő során.

“Jó volt látni a lányokat, igazi csapatként küzdöttek! Nagyon jó hangulatban játszottuk végig a döntőt, ez tetszett nekem, boldog voltam a végén. Ez a csapat egész évben kiválóan dolgozott, folyamatosan fejlődött mindenki, aminek meglett az eredménye, most ennek a munkának a gyümölcse érett be. Ebben a pillanatban ez a második hely abszolút reális volt!”

Az ezüstérem mellett az egyéni elismerések sem kerülhették el jó teljesítményt nyújtó pécsi játékosokat. A torna All Star-ötösébe bekerült Laczkó Sára és Olawuyi Adenike, csapatuk legjobbja pedig Tőczik Borbála lett.

Laczkó Sári igazi csapatkapitányként vezette a többieket a pályán és azon kívül is, felnőtt a feladathoz! Nagyon büszke vagyok rá, egyben köszönettel tartozom neki, hogy ilyen kiváló cséká volt! Az egész évben támaszkodhattam rá, kiváló embert ismertem meg, sok sikert kívánok neki a profi pályafutásához!

– tette hozzá Szentpáli Gergő, az NKA Pécs junior “A” leány csapatának vezetőedzője.

Hirdetés