Hirdetés
Archivum

A Pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia május 1-ei tehetségkutató nyílt napot hirdet:

:

Hirdetés

A Pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia tehetségkutató-kiválasztó nyílt napot hirdet 2004. január 1. és 2007. december 31. között született leány kosárlabdázóknak 2019. május 1-jén. Részletek a szervezõk közleményében.

Forrás: Pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia Sajtóközlemény

A 2018. október 11-én átadott Pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémián célunk, hogy nemzetközi szintû játékosokat neveljünk ezeken a pályákon a magyar nõi és férfi válogatott számára. Szeretnénk olyan kiválósági központot létrehozni, melyben egyedülálló körülményeket teremtünk játékosaink fejlõdéséhez, és példát mutatni nem csak a világszínvonalú létesítményünkkel, de legfõképp professzionalizmusunkkal, fanatizmusunkkal, utánpótlás-nevelõ munkánkkal.

Képzési rendszerünkben a hangsúly mindig az egyénen van, a cél, hogy az edzések óraszámát és az egyéni képzések számát fokozatosan emelve, hazai és nemzetközi versenysorozatokban szerepelve játékosaink elérjék a heti 20 óra edzéssel és versenyzéssel töltött idõt, melynek jelentõs része személyre szabott, a játékos aktuális fizikális és mentális állapotának megfelelõ program. Játékosaink így lehetõséget kapnak a professzionális kosárlabdázóvá válásra úgy, hogy közben a komplex oktatási-nevelési programunk segítségével a fiatal kosárlabdázók minden támogatást megkapnak tanulmányaik végzéséhez és azok összeegyeztetéséhez az élsporttal.

E célból középiskolás játékosaink több partneriskolánk közül választhatnak, emellett számukra speciális tanrendû kosárlabdaosztály jött létre a 2015-ös tanévtõl a Pécsi Tudományegyetem Gyakorló Gimnázium Babits Mihály Gimnáziumában, mely egy erõs, országos szinten is kiemelt gimnázium. A Pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia számára kiemelten fontos az, hogy az élsport mellett játékosai felsõfokú tanulmányokat is folytassanak, ezért a Pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia és a PTE közös kosárlabda-életmodelljének csúcsa a tervezett egyetemi ösztöndíjprogram.

Mentori és nevelõi feladatkörben olyan szakemberek segítik játékosainkat, mint a sokszoros válogatott Csák Magdolna és Anitics Lívia, akik jól ismerik az élsporttal járó kihívásokat, és pedagógusként támogatni tudják az utánpótláskorú kosárlabdázókat a pályán és a pályán kívül is.

A Pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia világszínvonalú infrastruktúrájának kialakításakor a fókusz a funkcionalitáson volt, a csapatok három, egymással párhuzamos kosárlabdapályát használhatnak egyszerre edzésekre, míg a központi pálya NB I. A-s és nemzetközi mérkõzések megrendezésére is alkalmas, a nézõtér a beépített mobil lelátók segítségével 2000 fõre bõvíthetõ. A csarnokban modern kialakítású, tágas öltözõk várják a csapatokat, az edzõi szobán kívül konferenciaterem is létesült. Az edzõcsarnokban helyet kapott egy utánpótlás-játékosok számára kifejlesztett, a gyors regenerációt segítõ wellness-részleg is, valamint egy fitness- és erõsítõterem, ahol játékosok szakmai felügyelettel végezhetik személyre szabott erõnléti programjukat. A csarnok mellett, különálló épületben létesülõ rekreációs, rehabilitációs és regenerációs központban kiváló szakembereink biztosítják az orvostudományi hátteret, a sportpszichológiai, a gyógytornász és egyéb háttértámogatást.

A saját étteremmel mûködõ, 60 fõs, szállodai szintû kollégiumban modern, kényelmesen berendezett, klímával ellátott, kétfõs szobák, szobánként saját fürdõhelyiséggel várják a tehetséges serdülõ, kadett és junior korosztályú fiú és lány kosárlabdázókat. A kollégiumi étteremben helyben, szakmai irányelvek és saját dietetikusunk kontrollja alatt készülnek az ételek a modern, egészségtudatos táplálkozásnak megfelelõ alapanyagokból, a sportolói igényeknek megfelelõen. Akadémiánkon egyénre szabott dietetikai tanácsadás is elérhetõ játékosaink számára.

A Pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia 2019. május 1-jén kiválasztó napot tart Pécsett új létesítményében (7631 Pécs, Megyeri út 74/1.), ahová a 2004. január 1. és 2007. december 31. között született leány kosárlabdázókat várjuk a jelentkezési lap kitöltésével. A tehetségkutató nyílt napra jelentkezõ játékosok akadémiánk edzõivel, Rátgéber László mesteredzõ irányításával kompetenciafelmérõ edzéseken vehetnek részt.

A nyílt nap programja:
10.30-tól Érkezés, regisztráció
11.00 Edzések
13.00-14.00 Ebédszünet
14.00-15.00 A Pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia és kollégiuma bemutatása
15.00-17.00 Edzések

A nyílt napra saját sportruházat és váltócipõ szükséges!
A rendezvény ideje alatt a büfé üzemel.

A jelentkezési lap innen letölthetõ: https://www.ratgeberakademia.hu/letoltes/jelentkezesi_lap-toborzo-20190501.docx

A jelentkezési lapokat a toborzas@ratgeber.hu címre várjuk 2019.04.26. 12 óráig!

További információ: Csák Magdolna tel.: +36 30 99 74 709
Zalay Zoltán tel.: +36 20 536 3831

Hirdetés