Hirdetés
Archivum

A pécsiek a második mérkõzésükön is vereséget szenvedtek:

:

Hirdetés

Kedden lejátszotta második mérkõzését a 12. Egyetemi Kosárlabda Európa-bajnokságon a PTE csapata. A pécsiek ellenfele Lengyelországból a Konini Állami Tanárképzõ gárdája volt. A lengyel alakulat 74-51-es gyõzelmet aratott.

Nemzetenként eltérõ, hogy milyen meccsrutinnal rendelkezõ alakulatot küldtek a spliti tornára. Ebbõl a lengyel együttesbõl több játékos is amolyan félprofi státuszban pattogtatott a város csapatában, mely a lengyel profi ligát követõ második vonalban szerepelt. Ezúttal jobban kezdtek a pécsiek, mint a Valencia ellen. Az elsõ percekben minimális magyar elõnnyel fej-fej mellett haladt a két gárda, de a játékrész második felében egy 11-2-es szériával fordított a konini csapat.

A 16-10-es elsõ negyed után a második szakasz elején már a 20 pontot közelítette a differencia. A pécsieknek volt egy nagy felzárkózásuk, amikor szinte megfelezték a hátrányukat. A lélektani 10 egység alá azonban nem sikerült kerülni. A félidõ utolsó perceiben ismét megugrott a különbség és a szünetben már 42-22-re mentek a lengyelek.

A harmadik negyedben tovább nõtt a differencia. Alig telt el 4 perc, amikor 57-27-nél 30 egységgel vezetett a konini alakulat. A folytatásban a gyõztes kiléte már nem volt kérdéses. A záró szakasz 63-35-rõl vette kezdetét. A pécsiek valamennyit faragtak a hátrányukon. A 74-51-es vereség alkalmával Seri Éva 13, Csicsók Emese 11 pontot szerzett.

A pécsiek a 9-12. helyért zajló helyosztókon folytatják a szereplést.

Eredmény
Konini Állami Tanárképzõ – Pécsi Tudományegyetem (PEAC) 74-51
 

Hirdetés