Hirdetés
Magyarország

A pécsiségre és az akadémiára építene a PEAC:

:

Hirdetés

A Bama.hu portál készített egy összeállítást a PEAC-Pécsről. A klubnál továbbra is az online edzések zajlanak és várhatóan csapatként, már egy új összetételben az augusztusban kezdődő felkészülési időszakban fognak összeállni a baranyai megyeszékhelyen.

A PEAC-Pécs a légiósaival szerződést bontott közös megegyezéssel, a magyar játékosok és a szakmai stáb fizetését pedig csökkentették. A következő évad keretének kialakításánál a helyi kötődés és a Nemzeti Kosárlabda Akadémiáról kikerülő fiatalok lehetnek a meghatározóak.

A következő idény csapatának a kialakítását a büdzsé fogja meghatározni. Ahogy sok más klub, mi is nagyon kritikus időszakot fogunk megélni, a finanszírozási lehetőségeink biztosan átalakulnak. Ugyanakkor ez az új helyzet lehetőséget teremt azoknak a játékosoknak, akik kikerülnek a Nemzeti Kosárlabda Akadémiáról, és azoknak, akik a pécsi értéket testesítik meg. Vannak már konkrét elképzeléseink, terveink a folytatásról, de ezekről majd csak akkor tudunk beszámolni, ha hivatalossá válnak.

– fogalmazott Kond Árpád ügyvezető a Bama.hu portálnak.

Az elmúlt három év eredményei alapján a PEAC-Pécs is jogosult lenne az Európa Kupában való indulásra. A helyi lap tájékoztatása szerint a “a tulajdonosi kör fog dönteni arról a későbbiekben, hogy élnek-e a lehetőséggel.”

Fotó: PEAC-Pécs

Hirdetés