Hirdetés
Archivum

A Phoenix Mercury lesz a Minnesota Lynx ellenfele a WNBA elõdöntõjében:

:

Hirdetés

Szombatról vasárnapra virradóra a WNBA rájátszásának második köre vette kezdetét. A Phoenix Mercury fordulatos mérkõzésen 101-94-es gyõzelmet aratott a magasabban rangsorolt New York Liberty otthonában. Diana Taurasiék ezzel bejutottak az elõdöntõbe, ahol az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharcban a Minnesota Lynx lesz az ellenfelük.

A WNBA rájátszásának második körében is egy meccsen dõl el a továbbjutó kiléte. New Yorkban így nagyon egyszerû volt a képlet, aki nyer, az játszhat elõdöntõt. A rájátszásba mindössze nyolcadik helyen bejutó, de bombaerõs kerettel rendelkezõ Phoenix Mercury a hét közepén már aratott egy szép gyõzelmet idegenben az Indiana Fever otthonában és ennek megismétlésére készült.

A Mercury kezdte jobban a meccset, az elsõ negyedben rögtön 10 pontot jegyzett Diana Taurasi. A játékrész végén azonban 25-25-nél utolérte riválisát a New York Liberty. A phoenix-i gárda a második szakaszban hagyta állva riválisát, a legnagyobb elõnyük 15 pont volt. A félidõben pedig 52-41-re vezettek. Az elsõ 20 perc statisztikáját szemlélve ki kell emelni, hogy tétmeccseken ritkán látható módon kereken 60%-al dobott mezõnybõl a Mercury.

A harmadik negyedre nagyot fordult a játék képe, 13-2-es sorozat végén Tina Charles tripláját követõen kiegyenlített 64-64-nél a New York Liberty. Innetõl kezdve a játékrész végéig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Ahogy arra számítani lehetett, a Mercury kiemelkedõ dobóformája visszaesett. A záró szakasznak 68-67-es Merucry-vezetésrõl vágtak neki a felek. Ebben a periódusban 74-74 után egy 10-2-es sorozattal ismét leszakította riválisát a Phoenix. 84-76 után még két triplával 84-82-re felzárkózott a New York Liberty, de egyenlíteni már nem tudtak.

Az utolsó két percbe 90-86-ról érkeztek a csapatok. A végül 30 ponttal záró Diana Taurasi másfél perccel a lefújás elõtt egy zseniális triplát értékesített, amivel 93-86-ra módosította az állást. Az utolsó percben mindent megpróbált a New York Liberty, gyõzelmi esélyeik azonban nem voltak. Teljesen megérdemelt gyõzelmet aratott az alapszakaszban hullámzó teljesítménye miatt sokat bírált, de a rájátszásra látványosan feljavuló Phoenix Mercury.

A címvédõ Minnesota Lynx elleni elõdöntõ párharc szerdáról csütörtökre virradóra veszi kezdetét. Akkor már az egyik fél harmadik gyõzelméig tart a csata.

Eredmény
Phoenix Mecury – New York Liberty 101-94

Hirdetés