Hirdetés
Archivum

A Phoenix Mercury-nál bíznak a szebb jövõben:

:

Hirdetés

A WNBA címvédõje, a Phoenix Mercury idén a nyugati fõcsoportdöntõben elvérzett. A kiesést vegyesen értékelték az érintettek. Míg Corey Gaines, vezetõedzõ új játékosok igazolását sürgette, addig a klub GM-je, Ann Meyers Drysdale a Pondexter elcserélése miatt morgolódó szurkolókat nyugtatta. A csapat két ikonja, Penny Taylor és Diana Taurasi pedig a kiegyensúlyozott játékot hiányolták.
 

Amikor vasárnap este lezárult a WNBA 2010-es szezonja a Phoenix Mercury számára, várható volt, hogy a játékosok, a klubvezetés, a sajtó és a szurkolók eltérõen, de éles szavakkal értékelik majd a gárda teljesítményét. A leginkább megtört a vasárnapi mérkõzés után Corey Gaines, vezetõedzõ volt, aki címvédést ígért, de erre igazából nem volt esélye a csapatának. A fiatal mester a lefújás után még kétszer megnézte a találkozó felvételét, majd arra a megállapításra jutott, hogy új igazolásokra van szükség.
 

„Kell egy játékos, aki a padról beszállva mérkõzésenként 15-20 pontot szállít és szükség esetén át tudja lendíteni a holtponton a társait. Természetesen mondani könnyû, de nehéz lesz olyat találni, aki tökéletesen illeszkedik a gépezetbe.” – tekintett már a jövõben Gaines, aki önkritikusan elárulta: úgy érzi magát, mint egy idióta amiért engedte, hogy a vasárnapi mérkõzésen 19 pontos elõnyt eladjanak a tanítványai.

A Phoenix Mercury vezetõjét, a General Manager-t Ann Meyers Drysdale-t elsõsorban Pondexter elcserélésérõl faggatták. A sportvezetõ kiállt a döntés mellett és a klasszis helyére érkezõ Candice Dupree-t méltatta. „Candice egy olyan alapeleme lett a csapatunknak, akire már régóta szükségünk volt. Sajnos a beépítése sokáig tartott, ráadásul sérülések is hátráltattak minket. Az emberek egyszerûen nem érzik, hogy milyen nehéz bekerülni a legjobb négy csapat közé, aztán még közöttük is a legjobbnak lenni. Corey Gaines-t mindenképpen szeretnénk megtartani. Nincs edzõkérdés, a játékosok ismerik és elismerik õt. Én is megbízok benne, remek edzõi kvalitásai vannak.” – mondta Meyers Drysdale.
 

A játékosok közül Penny Taylor és Diana Taurasi is megszólalt. Taurasi a kiegyensúlyozottságot hiányolta a csapatból. Az ausztrál válogatott Taylor azonban egy kis magyarázkodásba kezdett és a liga rossz idõbeosztását kritizálta. Mint ismeretes idén a VB miatt három héttel korábban kezdõdött a WNBA szezon és mindössze két hetet készültek együtt a gárdák.
 

„Azt hiszem a minõség megvolt a csapatban, de az a kiegyensúlyozott játék hiányzott, amivel bajnokságot lehet nyerni. A legfontosabb, hogy ebben az összeállításban kezdjük a következõ szezont és ne kelljen az alapoktól építkezni, mint idén. Jövõre nagy elõnyünk származhat belõle, ha egy összeszokott társasággal állunk ki.” – értékelt a világ legjobb játékosa.
 

Penny Taylor kritikusabb hangot ütött meg. „Ebben a ligában idén nem volt komoly elõszezon, így éles meccseken kellett építkezni. Cappie távozása komoly problémát jelentett, egy tökéletes gépezetbõl szállt ki. Az NBA-ben is megvannak egyébként ugyanezek a problémák, nincs idõ a csapat átalakítására. Csak abban bízhatunk, hogy a következõ szezonra mindenki egészséges lesz és egy kicsit hamarabb el tudjuk kezdeni a közös munkát.” – vélekedett Penny Taylor.

Hirdetés