Hirdetés
Archivum

A Phoenix nyert Washingtonban és élre állt a táblázaton:

:

Hirdetés

Szombatról vasárnapra virradóra egy mérkõzést rendeztek a WNBA küzdelmei alkalmával. A Phoenix Mercury 84-74-es gyõzelmet aratott a Washington Mystics otthonában.

A Mercury csapatába visszatért Briann January, de még nem lehetett maximálisan terhelni, így Yvonne Turner ismét sok játéklehetõségre és minõségi percekre számíthatott. Ilyen szemmel is nézhettük a találkozót és utóbb kiderült, hogy Turner-nek fõszerep jutott. A Mercury szempontjából nagy volt a tét, hiszen egy sikerrel – ha csak egy napra is –, de a tabella élére ugorhattak. Eközben a Mystics négymeccses gyõzelmi szériában volt.

A két csapat az elsõ félidõben fej-fej mellett haladt, 6-7 pontnál nagyobb különbség egyik oldalra sem alakult ki. 10 perc után 23-16-ra vezetett a Mercury, akik ebbõl az elõnyükbõl 4 pontot a félidõig is megtartottak. A 39-35-rõl induló harmadik negyedben 46-46 után vette át az irányítást a Mercury. A 9-0-s sorozatuk végén éppen Turner elsõ triplája módosította 55-46-ra az állást. A záró szakasznak 62-54-rõl futottak neki a felek.

A záró játékrész elején 67-54-re ellépett a phoenix-i gárda, de a washingtoniak nem adták fel. Az utolsó percben egészen 77-74-ig felkapaszkodtak. Ekkor értékesítette a mérkõzésen második tripláját Yvonne Turner, amivel 80-74-nél ismét nagyobb lépéselõnybe került a Mercury. Innen a házigazdának már nem volt visszaút. Az utolsó másodpercek büntetõzése hozta el a 84-74-es végeredményt. Brittney Griner 24, DeWanna Bonner 23 ponttal lett a gyõztes gárda legeredményesebbje.

Yvonne Turner az idei legjobb meccsét játszotta a WNBA-ben. A beszámolóban kiemelt sorsdöntõ találatai mellett közel 25 percet töltött a pályán, mely idõ alatt 12 pont, 9 lepattanó és 6 gólpassz került a neve mellé a statisztikai lapon.

Eredmény
Washington Mystics – Phoenix Mercury 74-84 (16-23, 19-16, 19-23, 20-22)

Tabella

Hirdetés