Hirdetés
Archivum

A PINKK 4 ponttal verte a BEAC-ot az alsóházban:

:

Hirdetés

Szombaton az alsóházi küzdelmek is folytatódtak. A PINKK Pécsi 424 69-65-re verte a BEAC-Újbuda együttesét az alsóházi körmérkõzések 3. játéknapján.

A két csapat az alapszakasz hajrájában egy kemény, feszült meccset vívott a Gabányi Sportcsarnokban. Ezúttal ennyire éles csatára nem lehetett számítani, de a 9. hely szempontjából volt tétje ennek a délutánnak is. A márciusi meccs óta a PINKK-tõl távoztak a légiósok. A hazaiak kezdtek jobban, az elsõ negyedben pár ponttal döntõen elõrébb is jártak. Végül 10 perc után 19-17 állt az eredményjelzõn. Egyik szakvezetõ sem lehetett elégedett, túl sok ki nem kényszerített hibával dolgoztak a csapatok. A második negyedben támadásban a BEAC kapta el fonalat. Balogh Judit együttesének a félidõ hajrájában 38-33-nál labdája volt, hogy tovább növelje elõnyét. Ezzel nem élt. A félidõben 40-36-ra vezetett a fõvárosi együttes.

A hullámzó összecsapáson a harmadik negyed a PINKK-nek sikerült jobban. Már a játékrész elején visszavették a vezetést a védekezésben keményítõ pécsiek. Innentõl kezdve pár pontos hazai elõny jellemezte ezt a periódust. A harmadik etap végén 57-52-re ment a PINKK. A negyedik negyed eleje újabb fordulatot hozott, ezúttal a BEAC kapott el egy jobb sorozatot. A pécsiek 4 és fél percig nem találtak be és ez idõ alatt újra a BEAC-hoz került az elõny. A PINKK elsõsorban festékben tudott helyzeteket kialakítani és itt mutatkozó fölényét kihasználva az utolsó percekhez érkezve 67-62-re fordított. A legnagyobb pécsi elõnyt 69-62-nél regisztrálhattuk és innentõl már kézben tartotta a hajrát Halmai Gábor csapata.

Eredmény
PINKK-Pécsi 424 – BEAC Újbuda 69–65 (19-17, 17-23, 21-12, 12-13)

Hirdetés