Hirdetés
Archivum

A PINKK a Sopront, a PEAC a Pöstyént fogadja:

:

Hirdetés

Vasárnap két mérkõzésen szerepelnek magyar csapatok a Közép-európai Ligában. A PINKK vendége a Sopron lesz, míg a PEAC a Pöstyént fogadja.

A PINKK-Sopron rangadóra televíziós közvetítés mellett kerül sor. A két csapat a második fordulóban találkozott és akkor hatalmas izgalmak közepette 1 pontos pécsi gyõzelem született. A PINKK jól kezdte a szezont és az elsõ két-három hétben kisebb lépéselõnyben volt azzal, hogy a riválisaihoz képest viszonylag hamar összeállt a kerete. Ezt sikerült kihasználni Sopronban is. Ezúttal azonban Igor Polenek gárdája a favorit. Az elmúlt hetekben fokozatosan helyrebillentek az erõviszonyok, ráadásul Iványi Dalmáék mindkét nagy hazai rangadójukat elbukták a DVTK és a PEAC ellen.

A felvezetés egyik oldalon sem sikerült jól, miután egyik csapat sem tudott meglepetést okozni saját kupasorozatában erõsebb riválisa ellen. A Sopron a Wisla Krakow-val szemben maradt alul. A lengyelek ellen 5 rossz perc elég volt a vereséghez. A PINKK-nek pedig szoros végjátékra sem mutatkoztak esélyei a Tarbes ellen. A PINKK kerete szerda óta változott, közös megegyezéssel szerzõdést bontott a klub és Aulani Sinclair. Az amerikai játékos elvesztése elsõsorban a rotációban jelent nagy kiesést, mivel minden túlzás nélkül állítható, hogy Sinclair egyetemi számai egy kicsit többet ígértek, mint amit a pályán nyújtott. Természetesen örök kérdés, hogy egy rangadó elõtt egy ilyen változás mit hoz ki a keret tagjaiból: feltüzeli a csapatot vagy a megbomló rotáció átmeneti szétesést hoz maga után.

A kereteket összehasonlítva a bajnoki címvédõnél több olyan játékos szerepel, aki egy-egy ilyen rangadót el tud dönteni. A két csapat õszi mérkõzésén Tianna Hawkins a megérkezése után 24 órával csak minimális szerepet kapott, Kelly Faris pedig nem is lépett pályára. Az Euroliga mérkõzésekkel ellentétben most a palánkok alatt is fölényben lesznek Fegyverneky Zsófiék, akik így már akkor sem kerülhetnek bajba, ha egy erõsen átlagos játékot tudnak hozni. Komlón nem egyszerû rangadót nyerni, tavaly – a magyar csapatok elleni 100%-os szezonjában is – mindkétszer szenvedett a Sopron, de most lényegesen nagyobb különbség rajzolódik ki. Amire Igor Polenek tanítványainak figyelniük kell, hogy nem fordulhat elõ egy olyan rövidzárlat, mint a Krakkó ellen vagy éppen egy olyan 15 perc, mint Isztambulban, amikor Hawkins és Fegyverneky mellett senki sem talált be.

A PEAC-Pécs vendége a Pöstyén lesz. Ez igazi rangadó a MEL-ben, hiszen jelenleg ez a két csapat fut versenyt a három Euroliga gárda mögötti negyedik helyért. A PEAC kisebb meglepetésre nagy fölénnyel nyert Pöstyénben és a szlovák együttesre azóta is jellemzõ a hullámzó játék. Az euroligás gárdákat leszámítva bárkit képesek megverni, igaz bárkitõl képesek bántóan simán kikapni. Egy azonban elvitathatatlan tõlük. A MEL egyik olyan csapatáról van szó, akik kifejezetten nagy presztízsû sorozatként tekintenek a liga küzdelmeire és kimondott célként hajtanak a Final Four szereplésért. A Pöstyén hatalmas meccsszámmal dolgozik, hiszen amellett, hogy le kell játszaniuk a szlovák alsóházi csapatok elleni mérkõzéseiket is, bevállalták a CEWL-t. Ennek keretében a héten a kisebbik brnói alakulatot verték 73-56-ra. Ekkor a nagytestû Krè-Turbová 20, az év közben igazolt kanadai válogatott Tatham 19 pontot szerzett. A pécsieknek rájuk kell nagyon figyelni.

A PEAC esetében hetek óta hangsúlyozzuk, hogy a prioritás az Európa Kupa csoportból történõ továbbjutás kivívása. Ettõl függetlenül ez egy olyan mérkõzés, amire érdemes odatennie magát a keretnek. Egy gyõzelemmel ugyanis nagyon sokat nyerhetnének a pécsiek. Gyakorlatilag stabilizálhatná a negyedik helyét Zeljo Djokic hölgykoszorúja.

Hirdetés