Hirdetés
Magyarország

A PINKK csapatát fogadja az Atomerőmű KSC Szekszárd:

:

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés

Szerdán 18 órától a PINKK Pécsi 424 csapatát látja vendégül a Szekszárd Városi Sportcsarnokban az Atomerőmű KSC Szekszárd. Az összecsapást megelőzően Horváth Zsófia, a szekszárdi együttes másodedzője foglalta össze a szombati forduló tapasztalatait és a szerdai összecsapással kapcsolatos várakozásait.

Október 5., szerda
18:00 Atomerőmű KSC Szekszárd – PINKK Pécsi 424
Szekszárd, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Tőzsér Dénes Kelemen, Farkas Gábor, Kovács Nimród János (Fekete László)

A harmadik fordulóban az Atomerőmű KSC Szekszárd idegenben 69-64-es győzelmet aratott a Vasas Akadémia gárdája ellen. Bár a fővárosi együttes több, mint három negyeden át vezetett, a szekszárdiak végül megtalálták a kulcsot a fordításhoz. 

“Egy nagyon kemény mérkőzést játszottunk a Vasas ellen, amire számítottunk is. Ahogy azt a találkozó előtt is említettem, a budapestiek legnagyobb erőssége a gyorsindításokban rejlik. Ezeket úgy gondolom, hogy hellyel-közzel sikerült kontrollálnunk a meccsen, ami mindenképp egy pozitívum. Sajnos a lepattanó csatát azonban elvesztettük. Ezen, illetve a védekezésünkön továbbra is dolgoznunk kell. Ami viszont az első, BEAC elleni mérkőzéshez képest nagy különbség volt, hogy több játékoson volt látható az akarat, a küzdési vágy és a fizikalitás. Szerintem elsősorban ez volt a kulcs a győzelemhez is. Bár ez a teljesítmény továbbra sem az a szint, amit egy száz százalékon pörgő KSC képvisel, ennek ellenére adhat okot örömre ez a győzelem. Mint ahogy azt tudjuk, a magyar bajnokság egy rendkívül kemény tempót diktál, nekünk pedig szombaton sikerült ezt a ritmust egy kicsivel jobban felvennünk.” – kezdte visszatekintését Horváth Zsófia.

A győzelem ellenére az Atomerőmű KSC Szekszárd a szombati találkozó során egy nagyon fontos statisztikai elemben alulmaradt, hisz a lepattanó csatát 44-30 arányban a Vasas Akadémia nyerte.

“Úgy gondolom, hogy a lepattanók megszerzése nagy részben az akaraton múlik. Természetesen, a lepattanózás egyben szokás kérdése is, – korábban elvárt volt-e egy adott játékostól, avagy sem – ami abszolút megmutatkozik a pályán. És akkor persze beszélhetnék még a kizárás fontosságáról is. A Vasas ellen viszont, ami szerintem a legnagyobb problémánk volt, hogy ‘dadogott’ a kezünkben a labda. Rengeteg olyan szituáció volt, hogy elkaptuk a labdát, majd kicsúszott a kezünkből, leejtettük és végül az ellenfél szerezte meg. Ebben is van még tehát fejlődnivalónk. Legfőképpen erőben, illetve elszántságban, hogy igenis meg akarjuk nyerni, nem csak a meccset, de a lepattanó csatát is. Főleg nálunk alacsonyabb szerkezetű csapatok ellen.” – fogalmazott az Atomerőmű KSC Szekszárd másodedzője.

Fotó: Vasas Akadémia

Szerdán az Atomerőmű KSC Szekszárd otthonába a PINKK Pécsi 424 csapata látogat. Ezzel, egy újabb szerda-szombat ritmusú hét veszi kezdetét a szekszárdiaknál, ami Horváth Zsófia szerint kiváló felkészülési lehetőség az Euroliga-ra. A másodedző ennek kapcsán egyben azt is kihangsúlyozta, hogy ezen a találkozón elsősorban saját magukkal kell foglalkozniuk.

“A PINKK elleni találkozón nem más, mint a magabiztos győzelem lehet csakis a kitűzött cél. Ez lesz a tökéletes alkalom arra, hogy még inkább pontosítsuk a saját dolgainkat mind védekezésben, mind pedig támadásban. Továbbra is napról-napra haladunk, próbálunk minél többet gyakorolni. Éppen ezért, a PINKK ellen is elsősorban saját magunkra szeretnénk koncentrálni, hogy mire az ’igazán éles’mérkőzésekhez érünk, addigra készen álljunk, sokkal precízebbek legyünk. Remélem, hogy sikerül egy olyan ritmusú meccset játszanunk, ahol a fiatal játékosainknak is több lehetőségük lesz pályára kerülni, játszani, fejlődni, hisz rájuk is hatalmas szükségünk lesz a szezon folyamán. Mégegyszer kihangsúlyoznám, annak ellenére, hogy természetesen alaposan készülünk a PINKK-re, ez egy kiváló lehetőség lesz arra, hogy még plusz egy lépést tegyünk előre a saját játékunk fejlődésében. Ezzel kell most elsősorban foglalkoznunk.” – mondta Horváth Zsófia, aki utolsó gondolatként egyben arra is kitért, hogy a szerda-szombat ritmus milyen hatással van a csapatukra.

“Azt gondolom ezt a ritmust mindenképpen, sőt, minél előbb fel kell vennünk. Nemsokára kezdődik ugyanis az Euroliga, így ezt kell majd csinálnunk egész évben. Ami viszont az igazsághoz tartozik, ez az elmúlt pár hét elég megterhelő volt a csapat számára. Már csak azért is, mert ahogy azt már számtalanszor említettük, nem sikerült sokat edzenünk együtt a felkészülés során. Ezáltal kimaradt az az időszak is, amikor egy csapat – heti egy mérkőzés mellett – leginkább az edzésekre fókuszál. Természetesen, amikor szerdán és szombaton vannak a találkozók is edz a csapat, de bárki, aki ebben jártas tudja, hogy az az edzésmunka nem ugyanaz, nincs idő precizitásra. Ilyen szempontból tehát megterhelő volt. Viszont, ahogy mondtam, ehhez hozzá kell szoknunk, ugyanis a következő egy-két hét kivételével, várhatóan ez lesz jellemző az egész idei szezonra.”

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés