Hirdetés
Magyarország

A PINKK ellen a rájátszásba kerülésért küzd a TFSE-MTK:

:

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Hirdetés

Szombaton 18 órától az alapszakasz utolsó fordulójában a TFSE-MTK a sereghajtó PINKK Pécsi 424 együttesét látja vendégül. A képlet végtelenül egyszerű: győzelem esetén biztosan ott lenne a rájátszásban a TFSE-MTK. A találkozó előtt Magyar Bianka vezetőedzőt kérdeztük az elmúlt hetek munkájáról és a várakozásairól.

Március 25., szombat
18:00 TFSE-MTK – PINKK Pécsi 424
Budapest, MTK Kosárlabda Csarnok
Játékvezetők: Balog György Attila, Földesi Ádám, Menyhárt Ferenc Tamás (Mocsai László)

Három hét szünet után folytatódik a bajnokság. Utoljára március 4-én lépett pályára a TFSE- MTK, akkor a Vasas Akadémia volt a riválisa. Azóta a Magyar Kupa négyes döntője, illetve az Euroliga play-off miatt szüneteltek a bajnoki küzdelmek.

„Nagyon jó formában vagyunk, a 2023-as naptári évben a hét tétmeccsünkből ötöt megnyertünk. Egy mérkőzésünk maradt az alapszakaszból, melyet szombaton a PINKK csapatával vívunk.” – adott egy pillanatnyi helyzetképet a folytatás előtt Magyar Bianka.

„Amikor ennyi idő áll rendelkezésre két mérkőzés között, mindig beiktatunk egy mini-alapozást. Most ráadásul tisztában vagyunk azzal, hogy a szezon utolsó olyan szakaszát zártuk, amikor ilyen szempontból érdemi munkát végezhettünk. Továbbjutás esetén az alapszakasz utolsó fordulója után ugyanis háromnaponta jönnének a mérkőzések, amikor inkább a taktikára és az elemzésre kerül a hangsúly. Most még egy utolsó lapáttal rátettünk. Többnyire erőnléti edzések szerepeltek a programban, a labdás edzéseken pedig alapvető taktikai elemeket, alapelveket ismételtünk. A kemény edzések mellett jutott idő a pihenésre is, így a szuperkompenzáció megfelelően végbe tudott menni. Bízom benne, hogy alaposan felkészültünk a folytatásra. Jól dolgoztak a lányok. Nagyon nagy bizonyítási vágy van bennük. Talán nem túlzás, hogy a klubunkban minden idők egyik legjobb csapatkohéziója alakult ki. A játékosaink megtalálták egymás a között hangot és várjuk már az évad utolsó, legfontosabb szakaszát.” – tette hozzá a vezetőedző.

A TFSE-MTK az utolsó bajnoki mérkőzésén remek játékkal 94-78-ra múlta felül a Vasas Akadémiát. Ezzel a sikerrel vette a saját kezébe a sorsát a rájátszásba kerülést tekintve. Csapatszinten a 61 mezőnykísérletéből 35-öt értékesített a TFSE-MTK. Erre jutott 23 gólpassz és 31-29-re még a lepattanócsatát is meg tudta nyerni. Emellett öten érték el legalább 10 szerzett pontot. Bár természetesen a számok nem minden, de már önmagában ez az adatsor is jó képet fest a TFSE-MTK játékosainak teljesítményéről.

„Amiről előtte sok szó esett, hogy egyre jobb és jobb formába lendülünk, az a Vasas ellen is megmutatkozott. Sikerült hazai pályán fölényes győzelmet aratnunk. A kemény védekezésünk mellett a legfontosabb, hogy a saját szempontunkból talán a szezon leghatékonyabb támadójátékát mutattuk és az hozta meg a sikert. Majdnem 100 pontot szereztünk 58%-kal mezőnyből egy olyan kiválóan védekező csapat ellen, mint a Vasas. Sok asszisztot adtunk, jó csapatjátékot játszottunk. Azokat a tényezőket, amiket a Vasas elleni őszi meccsen elrontottunk – gondolok itt például a lepattanózásra – ezúttal kontrolláltuk. Nagyon büszke vagyok a csapatra!” – tekintett vissza a három héttel ezelőtti máig emlékezetes sikerre Magyar Bianka.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Szombaton jön a PINKK Pécsi 424. Egészen más célokért küzd jelenleg a nyeretlen sereghajtó. Ugyanakkor a sport örök igazsága, hogy ekkora tét és győzelmi kényszer mellett nem egyszerű érvényesíti a fölényt. Egy siker viszont biztosan rájátszást érne, hogy milyen pozícióban és milyen ágon, az a szombati eredmények függvényében dőlne el.

„Ahogy az előző meccseken, úgy ezúttal sem foglalkozunk a teherrel. Már a Szekszárd ellen élet-halál meccset játszottunk, hiszen, ha akkor nem nyerünk, hiába ez a sok szép győzelem, nincs esélyünk továbbjutni. Az azt követő mérkőzéseket sem teherként fogtuk fel, hanem kizárólag az aktuális feladatra figyeltünk. Ezt várjuk el a PINKK ellen is!” – hangsúlyozta lapunknak Magyar Bianka.

„Egyáltalán nem becsüljük le aktuális ellenfelünket. Attól függetlenül, hogy nincs még győzelmük a bajnokságban, becsületesen felkészültünk belőlük. Figyeljük a magyar húzójátékosaik teljesítményét. Szeretnénk a saját védekezésünket érvényre juttatni. Emellett azt várom, hogy az elmúlt időszakban továbbfejlesztett támadójátékunk hatékonyan működjön. Felkészültünk a PINKK-ből és szeretnénk jó meccset játszani, kiharcolni a rájátszásba kerülést. Nagyon várjuk már a szombati mérkőzést, hiszen nagyon régen játszottunk. Ezúttal is számítunk szurkolóink támogatására, akik az egész szezonban hatalmas energiákat adtak nekünk!” – összegzett a TFSE-MTK vezetőedzője.

Hirdetés