Hirdetés
Magyarország

A PINKK ellen folytatja a Ludovika-FCSM Csata – Tursics Krisztián nyilatkozata:

:

Hirdetés

A karácsonyi szünetet követően, szerdán 18 órától a Ludovika-FCSM Csata a PINKK Pécsi 424-hez látogat a magyar bajnokság következő fordulója során. A klub Tursics Krisztián vezetőedzővel készített interjút, mely során a szakember beszélt várakozásairól.

A budapesti együttes egy viszonylag nehéz időszakon van túl, utoljára a DVTK ellen szenvedtek 76-62-es vereséget. Akadtak biztatóbb periódusok, de összességében magabiztosan érvényesítette fölényét az miskolci gárda. Ezt követően a csapatok egy megérdemelt, pár napos szabadságra mentek Karácsony alkalmával, amit maximálisan kihasználtak.

“Fölösleges szaporítani a szót, ez a néhány nap nekem is – ahogy az egész csapatnak – pihenéssel telt. Ilyenkor van időnk regenerálódni, illetve minőségi időt tölteni a családdal, így esetemben is ezen volt a hangsúly. Sikerült megnézni két NBA mérkőzést is, ami egy külön pozitívum, azonban, ezen kívül nem nagyon volt szó kosárlabdáról. A sport életünk mindennapjait tölti ki, tehát ezt megpróbáltuk félretenni a családi asztalnál.” – mesélt az ünnepekről a fővárosiak vezetője, majd arra is kitért, hogy egy ilyen fajta leállás mennyire törheti meg egy csapat lendületét.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

“Kérdés, hogy milyen lendületben voltunk. Az biztos, hogy leginkább nem fölfele, hanem lefele ívelt az a mutató – három nagyon nehéz idegenbeli mérkőzésen vagyunk túl. Ezt pontosan majd a PINKK elleni találkozó után fogom tudni megmondani, hogy jót tett-e ez a pár nap szabadság, avagy sem.

Van amikor ki tudnak kapcsolódni és relaxálni tudnak a játékosok, azonban van, amikor az egész csapat teljesen kiesik a ritmusból. Nagyon remélem, hogy nekünk jót tett a pihenő, és újult erővel tudjuk folytatni a bajnokságot. Nyerhető mérkőzéseink jönnek, úgyhogy bízom a pozitív folytatásban.

Az említett három vesztes mérkőzésünkkel kapcsolatban olyan szinten nincs hiányérzetem, hogy a játékunkat tekintve nem mi voltunk az esélyesek. Az, hogy ez mi miatt történt, hiányzók, sérülések stb. – ez lényegtelen – azokban a pillanatokban nem volt reális esélyünk. Most majd meglátjuk a PINKK ellen.”

A PINKK Pécsi 424 együttese nemrégiben edzőváltáson esett át, jelenleg pedig a tabella utolsó helyén állnak, vagyis a kiesés fenyegeti őket. Utoljára a Győrben léptek pályára, akik ellen nagyarányú, 111-71-es vereséget szenvedtek idegenben. 

“A PINKK ellen talán mondhatjuk, hogy egy nyerhető mérkőzés lesz. Ha bármit szeretnénk keresni akár a rájátszásban – akár kicsit feljebb – akkor ezt a meccset hoznunk kell. Papíron végre mi vagyunk az esélyesebbek, így végre úgy tudunk elmenni egy találkozóra, hogy nyernünk kell. Bízom benne, hogy ez a két nap elég volt a felkészülésre és végül mi hagyjuk majd el győztesen a parkettet.

Ez a pécsi együttes nem rég esett át edzőváltáson és nem sok idejük volt együtt készülni. Talán mérkőzésük is csak egy volt – a Győr ellen – ami szintén nem sikerült túl jól számukra. Nyílván náluk is leginkább a két külföldi dominálja a játékukat, illetve az is sok mindent elmond, hogy még nincs győzelmük. Nagyon bízom benne, hogy ezt mi is meg fogjuk tudni tartani, és nem ellenünk fogják megszerezni az első győzelmüket.”

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Hirdetés