Hirdetés
Magyarország

A PINKK ellen folytatja a TFSE-MTK:

:

Fotók: MTK-Budapest – Hegedüs Gábor

Hirdetés

Szombaton 18 órától a PINKK Pécsi 424 ellen lép pályára a bajnokság 5. fordulójában a TFSE-MTK. Magyar Bianka, vezetőedzőt kérdeztük a várakozásairól.

Október 16., szombat
18:00 TFSE-MTK – PINKK Pécsi 424
Budapest, MTK Kosárlabda Csarnok
Játékvezetők: Rácz Zsolt Róbert, Horváth Csongor Béla, Rózsavölgyi Alexandra (Balogh László György)

A TFSE-MTK múlt héten az Atomerőmű KSC Szekszárd vendége volt, ahol 90-54-es vereséget szenvedett.

“Az utolsó két mérkőzésen euroligás csapattal játszottunk, ami kiváló lehetőség volt arra, hogy fejlődjünk és a legjobbaktól tanulhassunk. Máshogy készültünk, de látni kell, hogy fiatal csapatunk van és időre van szükségünk még, hogy ilyen topcsapatokkal szorosabb mérkőzést játszunk. Továbbra is azt mondhatom, amit a Szekszárd előtt is. Jó csapatom van, azonban építkező fázisban járunk még. Teljesítettük a két Euroligás elleni mérkőzésünket és most jön el a mi időnk. Bizonyítanunk kell, hogy nem hiába dolgoztunk ennyit. Napról napra fejlődünk, bízom benne, hogy ez meg is fog mutatkozni a PINKK ellen. Szükségünk van arra, hogy megszülessen az első győzelmünk. Erre készülünk szombaton.” – fogalmazott Magyar Bianka.

Fotók: MTK-Budapest – Hegedüs Gábor

A TFSE-MTK az Európa Kupás és idén még veretlen PEAC ellen kezdett, majd a két Euroligás topcsapatunk a Sopron Basket és az Atomerőmű KSC Szekszárd ellen folytatta. Az erőviszonyoknak és a papírformának megfelelő eredmények születtek. Ennek azonban van egy lelki oldala. A TFSE vezetőedzőjét erről is kérdeztük.

“Tudatosítani kell a játékosokban, hogy egy másodpercre sem szabad elbizonytalanodni. Helyén kell kezelni a vereséget. A hibákból maradéktalanul tanulni kell és törekedni kell arra, hogy többet ne kövessük el ugyanazon hibákat. A kemény munkában hiszek, dolgozni kell mindennap és a játékosok érezni fogják a magabiztosságot.” – emelte ki Magyar Bianka. “Nagy változáson mentünk keresztül, sok játékos távozott, fiatalok az érkezőink. Burján Laura vagy Baa Dominika a következő évek meghatározó egyéniségei lehetnek, de még mindig csak három NB1-es meccsük volt. Király Andinak még nehezebb a dolga, hiszen négyes poszton az ellenfél csapatokból általában fizikális légiósokkal kell megméretnie magát. Összesen hat új játékosunk van, akiknek időre van szüksége ahhoz, hogy beépüljenek. Biztos vagyok benne, hogy amikor legközelebb fogunk találkozni a Sopronnal vagy a Szekszárddal, akkor más lesz a mérkőzés képe.”

Szombaton a PINKK Pécsi 424 csapatával mérkőzik a TFSE. Két nyeretlen gárda összecsapása lesz. Mint minden ilyen helyzetben nagy kérdés, hogy ki tud elmozdulni felfelé a jelenlegi pozíciójából.

“Sem mi stábtagok, sem a játékosaink nem bizonytalanodtak el. Szombaton nagy magabiztossággal fogunk pályára lépni. Nem érzem hátránynak, hogy három ilyen erős csapattal találkoztunk a szezon elején. Minden problémánk ellenére az első győzelmünk megszerzésére készülünk. Egy olyan csapattal állunk szemben a PINKK esetében, akik hozzánk hasonlóan nagyon fialok, lelkesek. Felkészültünk belőlük és szeretnénk megmutatni, hogy mit tudunk.” – tette hozzá Magyar Bianka.

Fotók: MTK-Budapest – Hegedüs Gábor

A TFSE-MTK együttesétől Chante Stonewall távozott és Ja’Tavia Tapley érkezett a helyére. Az új játékos már szombaton ott lehet a pályán.

“A váltás mögött az volt az elsődleges ok, hogy négyes szerepre fizikálisabb játékost kerestünk, aki lepattanózásban, pontszerzésben és keménységben tud segíteni. Adtunk időt Chanténak. Nem személyiségbeli problémák voltak, hanem a képességei és a fizikális szintje nem érte azt el, hogy a rábízott feladatokat meg tudná oldani. Ezen felül az edzésmunkája sem felelt meg annak, amit elvárok egy játékostól. Ja’Tavia Tapley eddigi teljesítményével meg vagyunk elégedve, szeretne fejlődni, keményen odateszi magát edzésen és ami a legfontosabb, hogy fizikálisabb, mint Chante volt. Szeretek olyanokkal dolgozni, akik edzhetőek, kaphatóak a munkára. Eddig egy hetet dolgozott velünk és ilyen személyiségnek tűnik. Kéthetes próbajátékon van, a PINKK ellen pályára lép és utána kell döntést hozni a folytatásról. Azt fontos tudomásul venni, hogy ilyenkor már nagyon szűk a piac. Jellemzően minőségi WNBA-s játékosok érhetőek el, de az természetesen nem egyezik a mi lehetőségeinkkel.” – mondta a váltásról Magyar Bianka.

Fotók: MTK Budapest – Makó Éva

Hirdetés