Hirdetés
Magyarország

A PINKK ellen folytatja az Atomerőmű KSC Szekszárd:

:

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés

Szombaton 17 órától a PINKK Pécsi 424 együttesét látja vendégül az Atomerőmű KSC Szekszárd. Horváth Zsófiát, a szekszárdiak másodedzőjét kérdeztük a találkozó felvezetéseként.

Március 5., szombat
17:00 Atomerőmű KSC Szekszárd – PINKK Pécsi 424
Szekszárd, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: dr. Mészáros Balázs, Goda László, Kovács Nimród János (Sarkadi-Nagy Ágnes)

Mozgalmas időszak van a Szekszárd mögött a Killik László Női Magyar Kupával, a rigai Euroliga mérkőzéssel és a miskolci bajnoki rangadóval. Eközben pedig a körülöttünk történő események is nagy változást hoztak, hiszen az orosz csapatok FIBA sorozatokból történő kizárásával a Szekszárd Európa Kupa negyeddöntős helyre lépett fel. Ott a Galatasaray gárdájával mérkőzik. Rendhagyó módon így Horváth Zsófiát kezdésként az érzelmi oldalról kérdeztük.

„A hangulat továbbra is jó, inkább egyfajta fáradtság van a csapaton. Most a miskolci bajnoki után volt egy kis pihenő. Úgy gondolom, hogy ezzel talán rendeződik ez a fizikális és lelki fáradtság, ami a Magyar Kupa, a rigai utazás és az azt követő újabb fontos idegenbeli bajnoki következtében kialakult.” – fogalmazott Horváth Zsófia. „Az Európa Kupa kapcsán szerintem mindenkiben vegyes érzelmek munkálkodnak. Ha a sport részét nézzük, akkor azt lehet mondani, hogy ez is egy olyan helyzet, amiből meg kell próbálni kihozni a maximumot. A Riga meccsel valamennyire mindenki lezárta magában az idei szezonra a nemzetközi szereplést, így ahhoz visszatérni kicsit nehezebb, de másik oldalról pedig egy lehetőséget kaptunk, hogy újra ezen a szinten szerepeljünk. Nyilván annak senki nem örül, hogy milyen szituációból adódott ez a lehetőség, de ha így alakult, akkor mindent meg kell tenni, hogy az a remélt első győzelem egy ilyen szintű csapat ellen megszülethessen.”

Fotó: DVTK.hu

Vasárnap 78-69-es győzelmet aratott a Szekszárd a DVTK otthonában. Nagyon kellett a csapatnak ez a siker.

„Abszolút így van.” – válaszolta Horváth Zsófia. „Büszke vagyok a lányokra, hogy a Magyar Kupa csalódása – főleg a Diósgyőr elleni mérkőzésen mutatott játék miatt – és az egypontos rigai vereség után fel tudtak állni. Ahogy mondtam, abban a lelki és fizikális fáradtságban, amiben voltunk, az egy nagyon értékes győzelem. Örülök neki, hogy erővel, akarattal behúztuk és védekezésben, illetve támadásban is mutattunk nagyon jó dolgokat.”

A két csapat Magyar Kupa elődöntőjét 83-66-ra nyerte a DVTK. Vasárnap sokkal jobban tudta érvényesíteni játékát a KSC.

„A Magyar Kupa meccset kielemeztük, lemaradtunk, puhányok voltunk több szituációban is. Amiket a meccs előtt terveztünk, azok nem sikerültek. A fő cél az volt, hogy ezek a bajnokin megvalósuljanak és aztán meglátjuk, hogy az milyen eredménnyel zárul. Bíztunk benne, ha ezek megvalósulnak, akkor az győzelmet jelenthet. Szerencsére így is történt.” – tette hozzá a szekszárdiak másodedzője.

Fotó: Rónási Márton / PINKK Pécsi 424

Egy rendkívüli sűrű időszak jön a Szekszárdnak az Európa Kupa negyeddöntővel, illetve a bajnoki alapszakasz zárásával. Ehhez jó alapokat adhat a szombati bajnoki a PINKK ellen.

„A bajnokság lényegi részéhez érkezünk és túl vagyunk a szezon kétharmadán, így mindenkiben nagyon sok ott van már. Nem szabad félvállról venni senkit. Természetesen tisztelni kell az ellenfelet és minden meccs egy lehetőség, amikor gyakorolni lehet, amikor tanulhatunk. Én ezt úgy fognám meg, hogy úgy kell nekimenni a szombati mérkőzésnek, hogy véletlenül se visszalépjünk a miskolci győzelemhez képest, hanem előre. Arról nem beszélve, hogy törekedni kell arra: a soron következő Európa Kupa mérkőzésre jó lendülettel, jó taktikával menjünk bele.” – hangsúlyozta Horváth Zsófia.

„Az ellenfelünknek is nagyon fontos ez az időszak. Ők sem mennek neki egyik meccsüknek sem úgy, hogy csak „játsszuk le, éljük túl”. Ezért is mondtam, hogy 100%-kal kell koncentrálni. Miklós Melinda továbbra sem játszhat, még nem épült fel a bokasérüléséből. Mindenkinek meg lesz a feladata és hozzá kell tennie azokat a dolgokat, hogy meglegyen a győzelem. Nyilván nekünk nem is lehet más a célunk, nem gondolkozhatunk másban, de a koncentráció nem csökkenhet és arra kell törekedni, hogy a mérkőzésre kitűzött összes cél – legyen az akár egyéni vagy csapat – jól sikerüljön. Ahhoz kanyarodnék vissza, hogy nekünk most nagyon fontos: ne egy rossz lendületű vagy rossz hangulatú meccsel menjünk bele az Európa Kupa rájátszásba.” – emelte ki Horváth Zsófia.

A Szekszárd számára ezúttal is kulcsfontosságú lesz, hogy tudja diktálni a ritmust.

„Ügyes fiatalok, lelkes játékosok alkotják a PINKK keretét. Összességében viszont, ha azt a fizikalitást és ritmust tudjuk hozni, mint a DVTK ellen, akkor érzésem szerint azzal nem tud versenybe szállni ellenfelünk. Ha puhány lesz a játékunk, teret engedünk nekik, akkor természetesen tudják a saját ritmusukat játszani. Nekünk erre kell figyelni elsősorban.” – mondta Horváth Zsófia, akit zárásul arról kérdeztünk, hogy mennyire lesz nehéz újra felvenni a nemzetközi szereplés ütemét.

„Ebből nem estünk ki, hiszen múlt héten Rigában még Euroliga meccset játszottunk. Ez az egy hét volt, amikor hétközi meccsünk nincs. Ez idő alatt nem lehet kiesni ebből. Egy kupasorozat végén az érzelmi lezárást nyilván megteszi játékos, edző, de a szezon ritmusa bennünk van és ezzel nem lehet gond. Készen állunk a feladatra!” – összegzett a szekszárdiak másodedzője.

Fotó: Girgász Péter / MKOSZ

Hirdetés