Hirdetés
Magyarország

A PINKK-et látja vendégül a Győr:

:

Fotó: UNI-Győr – MÉLY-ÚT

Hirdetés

A bajnokság 12. fordulójában szombaton 17 órától az UNI-Győr – MÉLY-ÚT vendége a PINKK-Pécsi 424 lesz. Iványi Dalmát, az UNI-Győr – MÉLY-ÚT vezetőedzőjét kértük helyzetértékelésre.

December 18., szombat
17:00 UNI-Győr – MÉLY-ÚT – PINKK-Pécsi 424
Győr, Széchenyi István Egyetemi csarnok
Játékvezetők: Goda László, Jakab László Imre, Földesi Ádám (Németh Csaba János)

Múlt héten az UNI-Győr – MÉLY-ÚT 80-72-re győzte le a Ludovika-FCSM Csatát, így az alapszakasz felénél a negyedik helyen fordul a győri együttes.

“Nagyon fontos mérkőzés volt. Ahogy mondtam a meccs előtt is, az múlott ezen, hogy ki fejezi be az első kört a negyedik helyen. Sikerült jó pozícióba kerülni. Alapvetően azt tudom mondani, hogy a szokásos formánkat hoztuk. Voltak szebb pillanatok és kevésbé szépek. Megint jöttek olyan szakaszok, amikor nem koncentráltunk, puhányan védekeztünk, illetve türelmetlenül támadtunk rossz helyzet kiválasztással. A Csata ezeket szépen olvasta és kihasználta. Utána a negyedik negyedben jó ritmusú játék jellemzett minket. Fizikálisan felőröltük az ellenfelet. Keményedett, agresszívabbá vált a védekezésünk és ez hozta magával támadásban az önbizalmat, jobb kiválasztást. Alapvetően semmi újdonságot nem mutatunk, hanem azt a kettősséget, ami eddig is jellemzett minket.” – fogalmazott Iványi Dalma.

A győriek vezetőedzőjét a csapatra jellemző hullámzásról is kérdeztük beszélgetésünk során.

“Vannak előrelépések ebben. Hosszabbak a jó periódusok és jobb csapatok ellen is tudunk ritmust váltani, koncentráltan játszani a mérkőzés nagyobb részében. Mindenképpen azon leszünk, hogy ezt sokkal egyenletesebbé tegyünk és – ahogy mondtad – a lefelé menő amplitúdókat minimalizáljuk, minél kisebb időszakokra korlátozzuk.” – tette hozzá Iványi Dalma.

Fotó: UNI-Győr – MÉLY-ÚT

A Csata ellen Beatrice Mompremier már-már megszokottnak mondható domináns játéka (22 pont, 11 lepattanó) mellett Dubei Debóra 20 ponttal, 8 lepattanóval zárt. Török Ági 13 pontot és 7 lepattanót jegyzett, míg Dombai Réka 10 pontot ért el. Ismét többen hozzá tudtak tenni a játékhoz, ami az előrelépés egyik kulcsa lehet.

“Hasonlóan a PEAC elleni mérkőzéshez, amikor öt játékosunk is kétszámjegyű pontot ért el, most is látszódott, hogy megoszlik a teher. Többen is hozzá tudtak tenni a teljesítményhez. Ez is a cél, hogy sikerüljön megtalálni azt a négy-öt embert, aki hozza következetesen a jó teljesítményt.” – fogalmazott Iványi Dalma.

A naptári év utolsó mérkőzését vívja a Győr szombaton a nyeretlen sereghajtó ellen.

“Szeretnénk szépen befejezni ezt a naptári évet. A győzelem a célunk. Nagyon fontos lesz, hogy keményen és élesen menjünk bele a mérkőzésbe. Teljesen mindegy, hogy ki az ellenfél. Nekünk önmagunkkal kell foglalkozni és a maximumot adni. Ami az előbb elhangzott, ahhoz nyúlnék vissza, tehát szeretném, hogy minél kisebb hullámvölgyeink legyenek és végig agresszív, kemény védekezéssel, illetve fegyelmezett támadójátékkal menjünk. Nagyon bízom benne, hogy megint meglesz az a négy-öt játékos, aki elosztja a terhet. Sikerül mindenkinek hozzátenni és pályára kerülni.” – összegzett Iványi Dalma.

A Győr a két ünnep között nem játszik mérkőzést. Iványi Dalma lapunknak elmondta, hogy a hét elején három egyéni átmozgatásos edzés szerepel a programban. Ezt követően öt napot kapnak a lányok és december 27-én, hétfőn folytatódik munka. Ezzel egy hét lesz az első 2022-es mérkőzés, a BKG PRIMA Szigetszentmiklós elleni bajnoki előtt felkészülni.

A szombati találkozót a győri klub már az ünnep jegyében rendezi. Ennek részleteiről itt írtunk:

Karácsony jegyében rendezi utolsó idei mérkőzését a Győr

Hirdetés