Hirdetés
Archivum

A PINKK nyerte a magyar középszakasz nyitányát:

:

Hirdetés

Csütörtökön este egy mérkõzéssel elrajtolt a magyar középszakasz, azaz az alapszakasz végén az 5-10. helyen végzett együttesek csatározása. A nyitányon a PINKK 85-51-re verte a Vasast.

A sorsolás sajátossága volt, hogy a középszakasz elsõ fordulójában az alapszakasz utolsó fordulójának párosításai ismétlõdnek. Ennek megfelelõen a PINKK a Vasas együttesét látta vendégül. A vasárnapi találkozó után Roberto Hernandez a PINKK spanyol szakvezetõje nem dicsérte meg a csapatát a második félidõért. Ami nem meglepõ, hiszen azon a délutánon a Vasas a harmadik szakaszt meg tudta nyerni.

Ezúttal a PINKK az egész találkozón dominált, már egy negyed után 27-9-es elõnyben voltak a hazaiak. A folytatásban állandósult ez a különbség. A PINKK 85-51-es sikerébõl Brumermane 20, Török és Ruják 10-10 ponttal vették ki a részüket. A Vasas legeredményesebbjének a 13 egységig jutó Mansaré bizonyult.

Így a magyar középszakasz nyitányán érdemes néhány szót ejteni a lebonyolításról. A csapatok hozták magukkal az alapszakaszban elért eredményeiket és ehhez jön még hozzá a következõ 10 mérkõzés. A tabella élén álló, azaz az 5. helyezett csapat a negyeddöntõben a Magyar-Szlovák középszakasz 4. magyar együttesével játszik, míg a 6. helyezett a 3. gárdával. Az alsóházi rájátszásban pedig a 7-10. helyezett együttesek vesznek részt, melynek végén a 10. a kiírás szerint kiesik az élvonalból.

Eredmény
PINKK Pécsi 424 – MKB Euroleasing Vasas 85-51 (27-9, 18-18, 26-14, 14-10)

Az 1. forduló további mérkõzései

Január 25., péntek
Atomerõmû KSC Szekszárd – Ceglédi EKK 18:00

Január 26., szombat
ZTE NKK – BSE-FCSM 16:15
 

Hirdetés