Hirdetés
Archivum

A PINKK nyerte a pécsi rangadót:

:

Hirdetés

Csütörtökön elrajtoltak a negyeddöntõ párharcok a Magyar bajnokságban. A PINKK 67-59-es gyõzelemmel elvette a PEAC pályaelõnyét. Zeljko Djokic csapata fáradtan mozgott és bár egyszer talpra állt 10 pontos hátrányból, Iványi Dalmáék szinte végig kézben tartották a mérkõzést.


PEAC-Pécs (4.) – PINKK Pécsi 424 (5.) 59-67 (19–20, 12–18, 20–14, 8–15)

Az évad ötödik pécsi rangadójára került sor. Abból a szempontból még pikánsabb volt az összecsapás, hogy Iványi Dalmáék elõször szerepeltek hivatalosan is PINKK nevén a pécsi Lauber Dezsõ Városi Sportcsarnokban. A feldobás elõtt a PINKK hívei rózsaszín zászlókat osztogattak, ezzel szerették volna láthatóvá tenni egyébként is érzékelhetõ támogatottságbeli fölényüket. A két csapat elmúlt három mérkõzése feszült, töredezett és pontszegény játékot hozott. Ezúttal azonban a publikum egy jó iramú rangadót láthatott, mely Dusanic és Dorogobuzova kosárváltásával indult.

Az elsõ percekben Fûrész Dia ponterõs játékával a PEAC került lépéselõnybe, 9-4 után azonban 11-11-nél már egyenlõ volt az állás. Ezt követõen fej-fej mellett haladtak a csapatok. Az elsõ szakasz végén Török Szilvia találatának köszönhetõen 20-19-re ment a PINKK. Ez a dupla fordulópont volt, mivel a második negyedben egyszer sem vezetett a PEAC. Zeljko Djokicnak kétszer is idõt kellett kérnie. Elõbb 27-24-nél, majd Sarok Nikolett nagy szériája után – amikor másfél perc alatt 7 pontot szerzett – 38-31-nél. A félidõ hajrában már nem esett több pont, így összességében magabiztos elõnnyel gazdálkodhatott a PINKK.

A PEAC 17-11-re vezetett a lepattanókért folytatott csatában, de a magas embereiben alig volt pont. Amy Jeaschke például mindössze két dobást vállalt 15 perc alatt. Eközben a PINKK-nél Azania Stewart egymaga 10 pontnál járt.

A harmadik negyed elején Dorogobuzova ziccere és Laczi büntetõje után 41-31-nál 10 pontra hízott a differencia. A PEAC azonban idõben reagált, betalált Jeaschke, Nagy-Bujdosó és a betegség után visszatérõ Barbour is. 41-38-nál pedig a mérkõzés során elõször Roberto Hernandeznek kellett idõt kérnie.

A PEAC lendülete ezzel nem tört meg és 44-43-nél már Fûrész Diáék jártak elõrébb. Ezekben a percekben elbizonytalanodni látszott a PINKK, nem tudtak könnyû pontokat szerezni Iványi Dalmáék. A PEAC többször is támadhatott, hogy nagyobb elõnyre tegyen szert, de nem jártak sikerrel. A játékrész utolsó másodperceiben Iványi találatával 52-51-nél ismét a PINKK-nél volt az elõny.

A záró játékrész elején Azania Stewart volt eredményes, majd Kováts Nóra triplája után 57-51-nél Zeljko Djokic kért idõt. Innentõl kezdve azonban a PEAC már csak futott az eredmény után. Beállni látszott a 6 pontos differencia, nem véletlen, hogy két perccel késõbb 61-55-nél ismét magához rendelte tanítványait a PEAC szakvezetõje. Nagy-Bujdosó tripláját követõen még felcsillant a remény a PEAC oldalán, de reális fordítási esélyeik nem mutatkoztak. A PEAC fáradtan mozgott a záró 10 percben és ez a játékosok döntésein is meglátszott.

A palánkok alatt megerõsödött PINKK a 33 percet játszó Iványi Dalma vezérletével elvette riválisa pályaelõnyét. A PINKK hívei hosszasan ünnepelték a lefújás után a csapatukat. Ami nem véletlen, óriási presztízsgyõzelmet arattak az ismert események után. A PINKK vasárnap Komlón kivívhatja az elõdöntõbe jutást, de a PEAC biztosan nem adja olcsón a gyõzelmet. 

Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc állása 1-0 a PINKK javára.

Hirdetés