Hirdetés
Magyarország

A PINKK otthonában folytatja az Atomerőmű KSC Szekszárd:

:

Fotó: Rébay Viktor / FIBA.Basketball

Hirdetés

Szombaton 15 órától Kozármislenyben a PINKK Pécsi 424 vendége lesz az Atomerőmű KSC Szekszárd. Horváth Zsófiát, a szekszárdiak másodedzőjét kérdeztük a várakozásairól.

December 4., szombat
15:00 PINKK Pécsi 424 – Atomerőmű KSC Szekszárd
Kozármislenyi Sportcsarnok
Játékvezetők: Győrffy Pál Attila, Nyilas István, Rózsavölgyi Alexandra (Gorka Szabolcs Zsombor)

Szerdán az Euroligában az Atomerőmű KSC Szekszárd óriási csatában 68-65-re alulmaradt a TTT Rigával szemben.

“Nagyon szerettük volna kiharcolni az első győzelmet. Nehéz egy ilyen Euroliga menet, de büszke vagyok a lányokra, hogy eddig minden vereség után sikerült talpra állni és a magyar bajnokságra úgy összeszedni magunkat, hogy veretlenek tudtuk maradni. Ez nem egyszerű feladat, de biztos vagyok benne, hogy most is sikerülni fog.” – fogalmazott lapunknak Horváth Zsófia.

A lett bajnok ellen nagyon kicsi hiányzott a történelmi elsőhöz. Azaz a szekszárdi klub első sikeréhez az Euroliga főtábláján. A hozzáállásra pedig ezúttal sem lehet panasz.

“Szerintem legbelül mindenki abban bízott, hogy sikerülni fog. Szerencsétlenül jött ki Nikolina Milic kiesése, bár természetesen nem lehet azt mondani, hogy vele biztosan sikerült volna. Mindent megtettünk a helyettesítése érdekében. Emberfelettit küzdöttek a centereink, 37-38 percet voltak a pályán. Nem szeretnék egyéneket kiemelni, mindenki a szívét-lelkét kitette a pályára, az akarat, a hit az ott volt végig. Akadtak hibák, de ahhoz tudok visszakanyarodni, amit a bevezetőben is mondtam. Tanulni kell belőle és menni tovább. Minden Euroliga meccs egy értékes lecke a házifeladat könyvünkben. Bármennyire is nehéz, de nekünk az Euroliga egy tapasztalat és olyan csapatoktól, olyan játékosoktól tanulhatunk, akiktől eddig még soha.” – mondta Horváth Zsófia.

Fotó: Rébay Viktor / FIBA.Basketball

Szombaton a sereghajtó és eddig még nyeretlen PINKK Pécsi 424 lesz a szekszárdiak ellenfele. Arról is kérdeztük Horváth Zsófiát, hogy ilyen helyzetben mire helyezik a fókuszt.

“Nem kérdés, hogy a maximális fókusz az előttünk álló mérkőzésen van. Minden ellenfelet tisztelni kell. Mondtad, hogy sereghajtó és nem nyert meccset, de én például azt emelném ki, hogy most volt egy edzőváltás, ami mindig hatással van egy csapat teljesítményére. Nem azt mondom, hogy félnünk kell, de az Euroliga szerepléssel járó hullámvasút miatt minden bajnoki mérkőzés teljes odafigyelést igényel. Egyértelműen a győzelem a cél és az, hogy olyan lelkiállapotba kerüljünk, ami pozitívumot tud adni. Ez a lelki löket nekünk nagyon fontos, hogy tudjunk miből táplálkozni.” – hangsúlyozta a szekszárdiak másodedzője.

“Nincs könnyű bajnoki mérkőzés. Voltak páran, akik 35-37 perceket játszottak és a kisagyunk hátuljában ott van, hogy három-négy nappal később újabb nehéz meccs jön. Aki Euroligázik vagy Európa Kupázik, annak ebben az időszakban nagyon sok összetevős a szereplése. Ezért mondtam, hogy koncentráltnak kell lennünk. Törekednünk kell arra, hogy minél több előre megbeszélt taktikai dolgot megvalósítsunk. Tanulni kell ebből a meccsből is, hogy felkészítsen minket a következő feladatokra.” – összegzett Horváth Zsófia.

Fotó: Rébay Viktor / FIBA.Basketball

Hirdetés