Hirdetés
Archivum

A PINKK Pécsi 424 is elõdöntõs a Magyar Kupában:

:

Hirdetés

A Miskolcon zajló COOP Nõi Magyar Kupa harmadik negyeddöntõjében a PINKK Pécsi 424 76-68-ra legyõzte a Ceglédi EKK együttesét és ezzel bejutott a legjobb négy közé.

A drámai végjátékot hozó Gyõr-Szekszárd mérkõzés után egy hasonlóan izgalmas csatára készülhettünk. Ebben a párharcban is benne volt, hogy az alacsonyabban rangsorolt együttes végig nyílttá tudja tenni a mérkõzést. Ennek ellenére meggyõzõen kezdett a PINKK, az elsõ percekben 9-2-re elléptek a pécsiek. Triplákkal azonban felzárkózott a Cegléd és így 10 perc után 16-13-as állást jegyezhetünk fel. A második negyedben is hasonlóan alakult a játék képe. A PINKK 7-9 pont környékére növelte elõnyét és ezt õrizte is. Elsõsorban a pécsiek amerikai centere Robertson-Warren remekelt, a félidõben már 15 pontnál járt, míg Elina Babkina triplákkal tûnt ki: 6 kísérletébõl 4 sikeresnek bizonyult. Cziczás Lászlónak elsõsorban amiatt lehetett hiányérzete, hogy Maksimovic beütötte a harmadik hibáját és ezzel csapata a palánkok alatt még nagyobb hátrányba került. Éppen az ebbõl a faultból értékesített büntetõkkel lépett el 40-28-ra a PINKK. A félidõt Skoric triplája zárta, így 42-33-as állásról vonulhattak a nagyszünetre a csapatok.

A mérkõzés képe hasonlított a bevezetõben már kiemelt Gyõr-Szekszárd derbihez, akkor is és most is azt láthattuk, hogy a második negyed végén és a harmadik elején lett volna lehetõsége nagyobb különbséget kialakítani az esélyesebb csapatnak, ezzel sem a gyõriek, sem a pécsiek nem éltek. Medgyessy és Skoric találataival 45-40-re felzárkózott a CEKK és innentõl kezdve végig látótávolságban, de PINKK vezetés mellett haladtak a csapatok. A legkisebb különbség 3 pont volt a felek között. Döntõ pillanatokban azonban lényegesen higgadtabb tudott lenni a PINKK és a negyed hajrájában újra elérte a 8 pontot a különbség. Az 56-50-rõl induló negyedik szakaszban a pontfelelõssé elõlépõ Drammeh eredményes játékával 67-58-ra ellépett a PINKK. Eldõlni látszott a találkozó sorsa, de a CEKK nagyot küzdött és a végjátékban 71-68-ra is felkapaszkodott. Fordítási esélyeik nem mutatkoztak, Drammeh és Babkina büntetõi zárták le a negyeddöntõt.

A PINKK keretébõl Robertson-Warren 22, Drammeh 21, Babkina 18 ponttal zárt. Ceglédi oldalon a 20 pontos Maja Skoric lett a legeredményesebb, míg Maksimovic 12, Szabó Dóra 11 egységig jutott.

A kosarsport.hu tájékoztatása szerint a mérkõzés krónikájához hozzátartozik, hogy a Cegléd jegyzõkönyvbe megóvta a meccset. “Gratulálok ellenfelünknek, repítették õket a légiósaik. Elnökünk úgy látta, Orlando úr szabályellenesen vezette a csapatát, így sajnos meg kell óvnunk a meccset.” – nyilatkozta Cziczás László a Cegléd mestere.

Eredmény
Ceglédi EKK – PINKK-Pécsi 424 68-76 (13-16, 20-26, 17-14, 18-20)

Statisztika

Hirdetés