Hirdetés
Archivum

A PINKK Pécsi 424 lett a bronzérmes a Magyar Kupában:

:

Hirdetés

A PINKK Pécsi 424 szerezte meg a bronzérmet a Magyar Kupában 2016-ban. A pécsiek egy fordulatos találkozón Ruják Nóra és Binta Drammeh nélkül 79-74-re legyõzték a Gyõrt.

Fáradt csapatok csatájaként vezettük fel a bronzmérkõzést. A PINKK-nél a beteg Ruják Nóra mellett Binta Drammeh sem szerepelt, így valamivel a Gyõr vághatott neki esélyesebben a meccsnek. Az elsõ percekben Völgyi Péter együttese került fölénybe, Laklóth Anna ponterõs játékával 11-2-re lépett el a Gyõr. Az elsõ szakasz hajrájában 16-6 után kezdte meg a felzárkózást a PINKK Robertson-Warren és Babkina találataival. A pécsiek végül 18-16-ra kapaszkodtak fel a játékrész végére. A második negyedben sokáig 4-6 pont között mozgott a differencia, majd a félidõ hajrájához közeledve kisebb gödörbe került az ismert hiányzók miatt rendkívül szûk rotációval dolgozó PINKK. 32-23-nál Sandro Orlando kért idõt és ezt követõen egy 6-0-s szériát csinált a csapata. A félidõ hajrája azonban a Gyõrnek sikerült jobban és így 20 perc után 40-31 állt az eredményjelzõn.

A harmadik negyed elején Radocaj triplája után 43-33-nál elérte a 10 pontot a különbség. A PINKK ekkor váltott védekezést, hasonlót láttunk az elõdöntõben a DVTK-tól és ahogy akkor, most is elbizonytalanodott a Gyõr. 46-40-es állást követõen indították nagy hajrájukat a pécsiek és 49-48-nál vették át a vezetést. A negyed hajrájában Handy három triplája is utat talált a gyûrûbe és ezzel a harmadik szakasz végén már 60-48-ra ment a PINKK. Ez nem kevesebb, mint 20-2-es széria volt. Egészen extázisba kerültek a pécsiek, miközben gyõri oldalon megugrott az eladott labdák száma. Ebbõl a harmadik negyedben annyit jegyeztek fel a statisztikában, mint az egész elsõ félidõben.

A negyedik etap elején Robertson-Warren pontjaival a 16 pontot is elérte a differencia. A Gyõrnek egyetlen esélye volt, gyorsítani a játékot, miután a PINKK kulcsemberei átlépték már a 30 percet a negyedik szakasz közepén. Az utolsó három percbe így is 71-58-rõl érkeztek a csapatok. A Gyõr triplákkal faragott a hátrányán, Laklóth és Radocaj is betalált távolról. A PINKK játékosainak azonban a büntetõknél nem remegett meg a keze: Nagy Dorottya, Elina Babkina és Sarok Nikolett is értékesítette a lehetõségeit. Ezzel pedig a PINKK az elmúlt esztendõhöz hasonlóan ismét megszerezte a bronzérmet. Teljesen megérdemelten ünnepeltek itt a miskolci csarnokban a pécsi csapat játékosai és lelkes szurkolói. A Gyõr hasonlóan járt, mint a Szekszárd ellen: 10 pontos elõnyrõl elbizonytalanodott, de most a végjátékban nem tudott visszajönni.

A pécsieknél Babkina 24, Robertson-Warren 23, Handy 13 egységig jutott, míg gyõri oldalon Laklóth 18, Radocaj 16, Grigalauskyte 11 pontot szerzett.

 

Az érmes csapatunk.

Közzétette: HATODIK JÁTÉKOS Alapítvány – 2016. március 4.


Eredmény

CMB Cargo UNI Gyõr – PINKK-Pécsi 424 74-79 (18-16, 22-15, 8-29, 26-19)

Statisztika

Hirdetés