Hirdetés
Archivum

A Play-Out harmadik fordulója jön szombaton:

:

Hirdetés

Szombaton immár a félidejéhez érkezik az idei Play-Out. A harmadik forduló mérkõzéseire kerül sor, ahol a tudásban közelebb álló gárdák mérkõznek. A 9-10. és a 11-12. hely a tét.

Az alapszakasz utolsó fordulójára mindenki emlékezhet, aki kitartóan követi a hazai bajnoki küzdelmeket. Az ELTE-BEAC Újbuda ekkor hosszabbítás után 84-80-ra legyõzte a Vasas Akadémiát, ezzel elütve riválisát a negyeddöntõben való szereplés jogától. A Vasas 17 ponttal is vezetett azon a találkozón és innen állt fel a BEAC. Ez az összecsapás további érdekességet kölcsönöz a szombaton 15 órakor kezdõdõ presztízsrangadónak, melyet ezúttal Pasaréten rendeznek. Mindkét együttes biztosította már matematikailag is a helyét az élvonalban, de a 9. pozíció sorsa nyitott.

Ritka, amikor egy Play-Out párharc kapcsán azt lehet írni, hogy összességében a mutatott formájával, játékával és eredménysorával mindkét fél elégedett lehet. Ebben a párosításban viszont ez maximálisan igaz. A Vasas egész évben versenyképes formát mutatott ponterõs egyéni teljesítménnyel és a közvetlen riválisok ellen kifejezetten jó lepattanózással. A BEAC a Magyar Kupa óta folyamatosan lép elõre. Kostowicz érkezésén túl is több kulcsember dobóformájá feljavult, ami stabilabb védekezéssel párosulva hozta a sorozatban elért három sikert.

Az MTK Budapest és a PINKK Pécsi 424 18 órakor kezdõdõ Városmajori összecsapásának a 11. hely a tétje. Az MTK eddigi két sikerét éppen a PINKK ellen szerezte. A pécsiek számára pedig január óta továbbra is várat magára az újabb siker. Mindkét csapat rendkívül hullámzó idén, egy-egy kifejezetten jól sikerült negyedet, félidõt rendre hullámvölgyek követnek. Szinte lehetetlen jósolni emiatt. Sem szerkezetben, sem az utóbbi idõben elért statisztikákban nincs nagy különbség a felek között. A PINKK rutinos horvát légiósa Emilija Podrug nélkül lép pályára, aki a Vasas ellen szenvedett bokasérülést.

Hirdetés