Hirdetés
Archivum

A Polkowice és a Gdynia elõdöntõs Lengyelországban:

:

Hirdetés

Szombaton a lengyel élvonalban a negyeddöntõ párharcok harmadik meccseit rendezték. A címvédõ CCC Polkowice és az Arka Gdynia 3-0-val továbbjutott. Az Energa Torun és az Artego Bydgoszcz idegenbeli sikerrel életben tartotta esélyeit.


Fotó: basketligakobiet.pl

Fotó: basketligakobiet.pl

A címvédõ CCC Polkowice 72-57-es gyõzelmet aratott a Lublin otthonában és a papírformának megfelelõen 3-0-val kivívta a továbbjutást. A félidõre kialakult a felek között a végeredményben is megjelenõ 15 pontos differencia. Temi Fagbenle és Jasmine Thomas 15-15 ponttal zárt. Az Arka Gdynia 72-71-es sikert ünnepelhetett a Wisla Krakow otthonában és ezzel szintén 3-0-val léptek tovább. Nem mindennapi találkozó volt, ahol 69-69 után egy triplával került elõnybe a Gdynia. A Wisla többször támadt a fordításért, de nem éltek a lehetõségeikkel. Sonja Greinacher 14 ponttal lett a gyõztes gárda legeredményesebbje.

Az Energa Torun hiába lett az alapszakasz másodikja, a negyeddöntõ elsõ két meccsét elbukta hazai pályán. Stefan Svitek tanítványai a Gorzow otthonában az esélyeik életben tartásáért léptek pályára és végül 76-68-as gyõzelemmel ezt meg is tették. A 15-15 pontos Rebecca Harris és Renáta Bøezinová, illetve a 12 ponttal és 13 lepattanóval dupla-duplát elérõ Laura Svaryte vezetésével végig kézben tartotta az irányítást a Torun. Az Artego Bydgoszcz is elbukta hazai pályán az elsõ két meccset. A Sleza Wroclaw otthonában azonban 78-62-es sikerrel 2-1-re szépítettek. A Bydgoszcz extra dobóformával a 26-11-es harmadik negyedben eldöntötte a találkozót. Dragana Stankoviæ 20 ponttal lett a legeredményesebb.

Eredmények

Pszczó³ka Polski-Cukier AZS-UMCS Lublin – CCC Polkowice 57-72
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc végeredménye 3-0 a CCC Polkowice javára.

InvestInTheWest Enea Gorzów Wielkopolski – Energa Toruñ 68-76
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása 2-1 a Gorzow javára.

1KS ¦lêza Wroc³aw – Artego Bydgoszcz 62-78
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása 2-1 a ¦lêza Wroc³aw javára.

Wis³a CanPack Kraków – Arka Gdynia 71-72
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc végeredménye 3-0 az Arka Gdynia javára.

Hirdetés