Hirdetés
Magyarország

A portugál bajnokot fogadja a Győr:

:

Hirdetés

Az UNI Győr – MÉLY-ÚT a portugál Olivais F.C. ellen kezdi szereplését szerdán 18 órától az Európa Kupában.

Fotó: kosarsport.hu

A Győr a spanyol élvonal két meghatározó együttesével és a portugál bajnokkal szerepel egy négyesben. Mondani sem kell, hogy mekkora a tét szerdán. Ahhoz, hogy a Salamancával és a Gernikával tudja tartani a lépést Milos Pavlovic együttese, az Olivais F.C. ellen gyakorlatilag nem szabad hibázni. Ugyanakkor portugál csapatokkal soha nem egyszerű, ezt már korábban is megtapasztalta a Győr. Tavaly például a Clube União Sportiva volt a rivális. A nehéz hazai siker után idegenben alulmaradtak a mieink.

A zalaegerszegi végjátékot leszámítva az idei szezonnal elégedettek lehetnek a győri klubnál. A DVTK elleni rangadó harmadik negyedében valami átfordult a csapatban. Védekezésben rendezve a sorokat támadásban remek villanásokkal sikerült fordítani. Utána pedig a PEAC ellen lendületből nyertek a győriek. Az ilyen sikerek a szezon korai szakaszában a csapategységnek is jót tesznek, azon túl természetesen, hogy a bajnokságban fontosak is. Az idei győri sikerek alapja, hogy miközben az Európa Kupát tavaly az Orenburggal elhódító Sandra Ygueravide extrát hoz döntő pillanatokban, de mindig akad mellette, aki megvillanjon. Elég csak a DVTK ellen Papp Klaudia pontjaira, a PEAC legyőzésekor Zofia Hruscakova eredményes játékára gondolni. Nagy áttörés lehet az év Török Áginak. Dombai Réka teljesítményére pedig a nemzetközi szakírók is kíváncsiak. Raksányi Krisztina hiánya miatt a szezonelőzetesek féltették a győri csapatot, de eddig több, mint előremutatóak a látottak.

A coimbra-i csapat játékerejét nehéz feltérképezni. Portugál válogatottak egész sorával találkozhatunk – emeltük ki a csapatbemutatónkban. Egy veterán irányító mellett két szerb légiósra érdemes felhívni a figyelmet. Latinka Dusanic éveket töltött hazánkban, míg a 175 cm magas, 30 éves Ana Radovic Belgiumban, Franciaországban, Romániában is légióskodott. A tavalyi csapatukból nyolc főt megtartottak a portugálok, így arra lehet számítani, hogy egy összeszokott gárda jön. A kisebb nemzetek ligáiból érkező csapatok esetében – ahol az őszi bajnoki küzdelmek nem olyan élesek – jellemző, hogy ilyenkor a nemzetközi kupameccsek jelentik a hangsúlyt formaidőzítésben. Emiatt pedig még nehezebb feladat érvényesíteni azt a fölényt, ami a két keretet összevetve jelenleg a Győr mellett szól.

Hirdetés