Hirdetés
Archivum

A Pöstyén ellen mutatkozik be az elõszezonban a Sopron:

:

Hirdetés

Szerdán bemutatkozik az elõszezonban a Sopron Basket. Az új évadot megelõzõ elsõ felkészülési meccsen a soproniak 18 órától a Pöstyént fogadják.

Egy nyári felkészülési idõszakban az elsõ edzõmeccs mindig fontos lépcsõfok. Az elmúlt hetek napi kemény munkája után más jellegû impulzusokkal, immár mérkõzés-szituációval is találkoznak a játékosok. Ilyenkor a számszerû eredmény nem lényeges, de a szakvezetés az eddig elvégzett munkáról kap visszajelzést. A szurkolók pedig elõször láthatják az új évadban a csapatot. A soproni híveknek ezen a héten szombaton is lesz lehetõségük megnézni a kedvenceiket, amikor a Krasznai Ferenc Emlékmérkõzésen a Gyõr lép pályára a Novomatic Arénában. Ezt követõen azonban már csak az októberi bajnoki rajt alkalmával szerepelnek hazai környezetben Roberto Iniguez tanítványai.

Néhány szóban érdemes megismerkedni a Pie¹»anské Èajky együttesével, miután nagy változások történtek a keretükben. Az elmúlt évadban mindössze bronzérmet szerzett Szlovákiában a Pöstyén, ami nagy csalódás volt számukra. A tavaszra jól erõsítõ rózsahegyiek azonban az elõdöntõben erõsebbnek bizonyultak. Rögtön a bronzcsata lezárását követõen bejelentették az edzõváltást. Martin Pospisil helyét addigi segítõje Richard Kucsa vette át. Az új vezetõedzõ munkáját pedig a klub korábbi meghatározó centere Lucia Krè-Turbová segíti. Az elmúlt évad keretébõl mindössze két játékos Ivana Jakubcová és Rebeka Mikulá¹iková maradt, ami azt jelenti, hogy gyakorlatilag teljesen új csapat épül Pöstyénben.

A légiósok távozása nem volt meglepõ, a mutatott tavaszi teljesítmény után fõleg nem. Közülük Emilija Podrug majd hazánkban szerepel az elõttünk álló évadban. Sokkal nagyobb veszteség számukra, hogy a szlovák magból a válogatott két meghatározója Angelika Slamova és Terezia Palenikova is eligazolt. Eddig két légióst jelentett be a Pöstyén. Janee Thompson egy 24 éves amerikai irányító, aki az elmúlt évadot Svédországban töltötte. Míg Jessica Lubin egy elsõéves kanadai magas játékos. Négyes és ötös poszton is bevethetõ. Hazája egyetemi bajnokságában jó számai voltak, így neki egyértelmû cél elindítani ezzel a szerzõdéssel egy európai karriert.

A szlovák játékosokat tekintve érdemes kiemelni a Baburova testvérpár, Alexandra és Dominika szerzõdtetését. Közülük Dominika az ismertebb, õ Kassáról érkezett. Németországból hazahívták a 180 cm magas Martina Matejèíkovát, míg a helyi liga kereteit tekintve Alexandra Ha¹ková kifejezetten nagy fogásnak számít. A 182 cm magas 3-as, 4-es poszton is bevethetõ játékosról azt érdemes tudni, hogy Somorján abszolút húzóember volt. Az elmúlt évadban a szlovák élvonal harmadik legjobb pontszerzõjének bizonyult. A kiemelteken túl érkeztek korosztályos válogatott fiatalok, akiknek elsõsorban részfeladatok megoldása juthat.

A Pöstyén a nemzetközi porondot tekintve az új évadban az EWBL sorozatban szerepel. Kifejezetten érdekesek lehetnek azonban a szlovák bajnoki küzdelmek is. Azzal ugyanis, hogy Kassán nem lesz eredményorientált profi csapat, teljesen átalakulnak az erõviszonyok.

Hirdetés