Hirdetés
Magyarország

A PVSK fiatal edzői felelnek a jövőben a szakmai munkáért a PINKK Pécsi 424-nél:

:

Fotó: Rónási Márton / PINKK Pécsi 424

Hirdetés

Már több mint egy hét is eltelt amióta Debreceni Esztert kinevezték a PINKK Pécsi 424 vezetőedzőjének. Lassan kezd körvonalazódni a jövő. A vezetőedző, aki nem mellesleg a PVSK kosárlabda utánpótlásának a vezetője, a múlt hetet azzal töltötte, hogy kialakítsa a feladatok elosztását. Kiderült, hogy tulajdonképpen egy háromfős edzői csapat vezeti majd a jövőben, a legmagasabb osztályban szereplő gárdát. Eszter mellett Bekk Zsanett és Kovács Martin felel a csapat felkészítéséért – olvasható a PVSK honlapján.

“Természetesen megosztjuk a feladatokat, nem is tehetünk másként, hiszen van belőle bőséggel. Hosszú távon azt tervezzük, hogy Kovács Martin kollégám veszi át a vezetőedzői teendőket, de természetesen az edzéseken Bekk Zsanival segítjük a munkáját” – mondta Debreceni Eszter a PVSK honlapján.

– Hogyan osztjátok meg a feladatokat?

– Már most megpróbáljuk úgy alakítani az edzésmunkát, hogy Martin legyen a főszereplő. Természetesen mindenben segítjük őt, ha kell, tanácsokkal látjuk el, vagy hibákat javítunk. Hosszú távon azt szeretnénk, ha ő vezetné a csapatot, ő meccselne. Habitusából adódóan szerintem teljes mértékben meg tud felelni a követelményeknek, úgy látom, hogy még talán jobban is fekszik neki a felnőttekkel való munka, mint az utánpótlás csapatokkal.

Fotó: Rónási Márton / PINKK Pécsi 424

– Mennyiben könnyíti meg a munkátokat, hogy sok játékos van a PINKK keretében, aki a PVSK utánpótlás kosárlabda szakosztályában nevelkedett?

– Igen, nagyban, és mondhatom, hogy a PVSK kötelékéből kinevelkedett fiatalok nem is vallanak szégyent. Szeretik, megbecsülik őket. Nincs sok különbség életkorban, hiszen egy fiatal csapatba kerültek, ahol a legidősebb játékos huszonhat éves, így könnyebb a beilleszkedés számukra. Mondhatom, nem lefelé lógnak ki a csapatból.

– Kérlek, jellemezd edzőkollégáidat néhány mondatban!

– Zsanit régebb óta ismerem, még játékos korából, míg Martin az idei szezontól tartozik a PVSK kötelékéhez. Mindketten fiatal edzők, tele ambícióval, maximálisan alkalmasak a feladatra. Mi az év végéig vállaltuk a szakmai munka irányítását, reméljük a csapat profitálni fog a munkánkból.

Bekk Zsanett így foglalta össze gondolatait a PVSK honlapján.

“Számomra nagy megtiszteltetés és nagy lehetőség hogy itt lehetek. Mindent próbálok magamba szívni és azt majd későbbiekben felhasználni a pálya szélén. Nagy könnyebbség, hogy a csapat egy részével együtt dolgoztunk jó pár éven keresztül az utánpótlásban, illetve a többiekkel is ellenfélként ismertük már egymást. Ha nagyon őszinte akarok lenni, nem gondolkodtam hogy felnőtt csapatnál dolgozzak, de egyre jobban tetszik. Jó dolgozni olyan fiatal tehetségekkel, akik bizonyítani akarnak és megmutatni hogy sokkal több van bennük. Remélem, hogy a munkámmal hozzá tudok tenni, és segíteni őket, hogy elérjék a céljaikat.”

Fotó: Rónási Márton / PINKK Pécsi 424

Hirdetés