Hirdetés
Archivum

A Ragusa lesz a Schio ellenfele az olasz döntõben:

:

Hirdetés

Hétfõn este került sor a Reyer Venezia és a Passalacqua Ragusa olasz bajnoki elõdöntõ párharcának sorsdöntõ ötödik meccsére Velencében. A Ragusa nagy csatában 56-55-ös gyõzelmet aratott és bejutott a fináléba, ahol a Famila Schio-val mérkõzik.

Fotó: Facebook.com/PallacanestroBasketVirtusEireneRagusa/

Fotó: Facebook.com/PallacanestroBasketVirtusEireneRagusa/

Az elsõ négy találkozón mindkét csapat tudott riválisa otthonában nyerni. Nagy különbségek egyik alkalommal sem alakultak ki, így ezúttal is szoros csatára készülhettünk. Az elsõ negyedben fej-fej mellett haladtak a csapatok, 4 pontnál jobban egyik fél sem tudott ellépni. 10 perc után 16-13-ra vezetett a Ragusa. A második etapban sem változott a játék képe. A félidõhöz közelítve fordítottak a velenceiek, a nagyszünetben már 31-29-es elõnnyel gazdálkodhattak.

A harmadik etapot egyértelmûen a Reyer Venezia kezdte élesebben, nem telt el 5 perc, amikor 42-33-nál 9 ponttal megléptek riválisuktól. A játékrész végére azonban 45-44-re felzárkózott a Ragusa. Innen már várható volt, hogy az utolsó 10 perc drámai lesz, így is történt. A Reyer Venezia ismét elkapott egy jobb periódust és 5 perccel a vége elõtt 55-46-ös elõnyt alakítottak ki. Innen azonban nem találtak be többször. A meccset eldöntõ büntetõt 6 másodperccel a vége elõtt az elmúlt évadot még hazánkban töltõ Jessica Kuster értékesítette.

Olaszországban az egyik fél harmadik sikeréig tartó bajnoki döntõ párharc május 3-án veszi kezdetét.

Eredmény
Reyer Venezia – Passalacqua Ragusa 55-56 (13-16, 18-13, 14-15, 10-12)
Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharc végeredménye 3-2 a Passalacqua Ragusa javára.

Hirdetés