Hirdetés
Archivum

A Ragusa nyerte az Olasz Kupát:

:

Hirdetés

Szombaton és vasárnap Schio adott otthont az Olasz Kupa négyes döntõjének. A trófeát végül a Passalacqua Ragusa szerezte meg, miután a döntõben nagy csatában 70-67-re verték a Famila Schio-t.

Fotó: legabasketfemminile.it

Fotó: legabasketfemminile.it

Az európai topligák közül Olaszországban csúszott össze legjobban az élmezõny, hiszen az elsõ négybõl hárman (Ragusa, Lucca, Schio) azonos mutatóval állnak és a negyedik Velence is mindössze két vereséggel gyûjtött többet a vezetõ triónál. Ennek megfelelõen a kupa négyes döntõje is óriási csatát ígért. Nem véletlen, hogy három szoros találkozót rendeztek.

Az elsõ elõdöntõben a Ragusa 63-58-ra verte a Reyer Veneziát. A Ragusa 27-11-es elsõ negyeddel indított és még a harmadik etap végén is 54-39-re vezettek. Minden összefoglaló kiemeli azonban, hogy a negyedik negyedben túlzottan látványosan vett vissza a Ragusa és az utolsó percre a Reyer Venezia látótávolságba ért. A gyõztes csapat legjobbja a 16 pontot és 8 lepattanót szerzõ Rebekkah Brunson volt.

A második elõdöntõben a Schio 68-60-ra verte a Luccát. A szoros elsõ félidõ után a harmadik negyedben növelte 10 pontra elõnyét a Schio. A Lucca azonban a 29 egységig jutó Jillian Harmon eredményes játékával végig látótávolságban maradt. A Schio keretébõl Yacoubou és Macchi szerzett 13-13 pontot.

A vasárnapi döntõben a Schio nem tudta érvényre juttatni a hazai pálya elõnyét. A Ragusa 70-67-es gyõzelmet aratott. A két csapat a tavaly megkezdett nagy rivalizálásához méltó összecsapás volt, ahol nagy különbség egyik oldalra sem alakult ki. A félidõben 45-43-ra vezetett a Ragusa. A palánkok alatt látványos csata alakult ki, az egyik oldalon a 20 ponttal és 12 lepattanóval dupla-duplát elérõ Isabelle Yacoubou, a másikon a 22-22 pontig jutó Rebekkah Brunson és Camille Little remekelt. A végjátékban pontosabban büntetõzött a Ragusa és összességében is higgadtabbnak bizonyult, így megérdemelten szerezte meg a trófeát.

Hirdetés