Hirdetés
Európa

A rájátszás kapujában Hollandia az EWBL-ben:

:

Hirdetés

A válogatottunk ellen az Eb-selejtezőn is látott erényekre építve a hollandok az EWBL-ben szépen menetelnek. A rájátszás kapujába értek a hétvégén.

November utolsó és december első hétvégéjén rendezik a csoportküzdelmek második körét. A PINKK jövő héten Pöstyénben szerepel, ezúttal négy csapat az A-csoportból az oroszországi Sziktivkar városában adott randevút egymásnak.

Mint ismert Hollandia, Hakim Salem szövetségi kapitány vezetésével Orange Lions néven versenyezteti azokat a felnőtt és U20-as válogatott játékosait az EWBL-ben, akik nem rendelkeznek külföldi szerződéssel. Az első tornán mindhárom mérkőzésüket megnyerték és úgy utaztak Oroszországba, ha matematikailag nem is, de egy győzelemmel gyakorlatilag bebiztosíthatják a rájátszásba kerülésüket. Amióta az Orange Lions program fut és kiléptek nemzetközi porondra, ez még soha nem sikerült nekik.

Az oroszországi torna nyitó napján a hollandok még kikaptak 91-85-re a házigazda Sziktivkar csapatától, ezt viszont a Dinamo Moszkva elleni siker követte. A 90-76-os győzelem alkalmával Ilse Kuijt 20, Loyce Bettonvil 15 pontot szerzett. A mieink ellen Amszterdamban dupla-duplát elérő Karin Kuijt 14 ponttal zárt.

Fotó: EWBL

 

Hirdetés