Hirdetés
Archivum

A rájátszással folytatódnak a bajnoki küzdelmek:

:

Hirdetés

Ahogy arról korábban már nagy terjedelemben hírt adtunk, szombaton este lezárult a bajnoki alapszakasz. A negyeddöntõkkel és a 9-11. helyért az alsóházi rájátszásban folytatódik a küzdelem.

Az alapszakasz kiélezett csatát hozott, az elsõ öt helyezett gárda sorrendje az utolsó fordulóban dõlt el. Végül az Atomerõmû KSC Szekszárd végzett az élen, ezzel kivívta annak a lehetõségét, hogy minden párharcot pályaelõnyben várjon. Az egyik fél második gyõzelméig tartó negyeddöntõben a nyolcadik PINKK Pécsi 424 alakulatával mérkõzik a kupagyõztes. Az alapszakaszban a felek mindkét összecsapását a szekszárdiak nyerték.

A Sopron Basket zárt az alapszakasz második helyén, így a negyeddöntõben a hetedik pozíciót megszerzõ PEAC-Péccsel mérkõzik. A két gárda legutóbb éppen múlt héten a Magyar Kupa negyeddöntõjében találkozott. Azon az estén soproni siker született. Ugyanúgy, ahogy a felek két alapszakasz mérkõzése alkalmával is.

A CMB Cargo UNI Gyõr lett a harmadik helyezett, így a hatodik VBW CEKK Cegléddel küzd az elõdöntõbe jutásért. Pikáns párosítás alakult ki, hiszen a két csapat mindkét alapszakaszbeli összecsapása alkalmával a ceglédiek szerezték meg a gyõzelmet. Decemberben hazai pályán 79-70, majd március közepén Gyõrben 83-69 arányban.

A ZTE NKK futott be az alapszakasz tabelláját nézve a negyedik helyre. Ez azt jelenti, hogy a zalaegerszegiek az ötödik pozíciót megszerzõ Aluinvent DVTK-val mérik össze az erejüket a legjobb négy közé jutásért zajló párharcban. Az alapszakaszban a két gárda összevetésében mindkét fél megszerezte hazai pályán a gyõzelmet.

Az egyik fél második gyõzelméig tartó negyeddöntõ párharcok kedden és szerdán kezdõdnek, a végleges menetrend a napokban alakul ki. Az elsõ és szükség esetén a sorsdöntõ harmadik mérkõzések házigazdái a magasabban rangsorolt csapatok lesznek.

A 9-11. helyért zajló alsóházi rájátszásban a Vasas Akadémia, az MTK Budapest és a BEAC-Újbuda méri össze az erejét. A csapatok az alapszakaszban elért összes eredményeiket viszik tovább a Play-out-ba. Itt körmérkõzéses rendszerben játszanak, pályaválasztói joggal, oda-visszavágó alapon. A Vasas öt, az MTK kettõ, míg a BEAC egy sikert könyvelhetett el eddig.

A negyeddöntõk párosítása

Atomerõmû KSC Szekszárd (1.) – PINKK Pécsi 424 (8.)

Sopron Basket (2.) - PEAC-Pécs (7.)

CMB Cargo UNI Gyõr (3.) - VBW CEKK Cegléd (6.)

ZTE NKK (4.) – Aluinvent DVTK (5.)

Az alapszakasz végeredménye

Hirdetés