Hirdetés
Archivum

A rangadók vasárnapja jön:

:

Hirdetés

Vasárnap nagy rangadókra kerül sor a hazai élvonalban. A tavalyi bajnoki döntõ párosítása ismétlõdik meg, amikor az UNIQA Sopron az Aluinvent DVTK-t látja vendégül. Emellett a Gyõr és a PINKK csatája is érdekesnek ígérkezik.

Még akkor is, ha nagyon a szezon elején járunk, minden évben óriási presztízsrangadó, amikor az elõzõ szezon döntõsei találkoznak. Ezúttal sincs másként, bár Sopronban és a DVTK-nál is vélhetõen zökkenõmentesebb rajtról álmodtak. Mindkét csapatnak van már veresége idén a bajnokságban. Amikor megláttuk a sorsolást, a korai soproni vereség jobban benne volt a pakliban, hiszen két idegenbeli EL-meccs között a PINKK-nél bele lehet futni egy rosszabbul sikerült meccsbe. A DVTK-nak viszont a papírforma szerint még a rivális váratlanul extra jó formája ellenére is érvényesítenie kellett volna a fölényét a Cegléd ellen.

A soproni együttes sorozatban három vereséget szenvedett és az Euroligában egyértelmûen megmutatkozik, hogy jelen pillanatban távol van a kontinens elitje. Annak ellenére, hogy játékos, vezetõ, szurkoló tisztában van az erõviszonyokkal, nem lehet könnyû átélni ezt a jelenlegi helyzetet. Nagy a felelõssége a szakmai stábnak, hogy ne fogja meg a keretet a nemzetközi szereplés rossz élménye és legyen önbizalom a bajnoki rangadókra. Egy biztos, hogy a rossz rajtok ellenszerét meg kell találni. 14, 15, 17 – nem az aktuális lottószámokat kezdtük sorolni, hanem az utolsó három meccsén már a félidõben ekkora hátrányban volt a Sopron.

A DVTK játékát nehéz megítélni, hiszen ilyen kaliberû riválissal még nem találkoztak idén. Örök igazság a sportban, hogy egy-egy figyelmeztetõ pofon néha nagyon sokat érhet. Miskolcon a Cegléd elleni is ilyen lehetett. „Keményen dolgoztunk eddig is, de kiderült, hogy sokkal keményebben kell.” – mondta Horti Dóra a klub sajtótájékoztatóján. A keret kellõen erõs, jó szerkezetû és jól variálható a DVTK-nál, nincsenek olyan hiányposztok és sérülések, mint az üldözõknél. A papírforma pedig azt mutatja, hogy a szezon második felére itthon a DVTK-nak és a Sopronnak fokozatosan az élre kell kerülnie. Ebbõl a szempontból pedig nem mindegy, hogy egymás ellen milyen eredményeket ér el a két gárda.

A Gyõr-PINKK rangadó is pikánsnak ígérkezik, bár a sérülések itt felülírhatják az izgalmakat, de errõl késõbb… A két csapat tavasszal egy hónap alatt öt meccset játszott egymás ellen. A Magyar Kupa bronzcsatája mellett az emlékezetes újrajátszásos negyeddöntõ párharcban találkoztak. Mindkét alakulat kerete sokat változott azóta, de inkább elõnyére. Gyõrben jól átvészelték Vajda Anna távozását és sikerült úgy kiválasztani a légiósokat, hogy hosszú évek után a palánk alatt nem mutatkozik hiányposzt. Emellett ki kell emelni Radocaj jó formáját és azt, hogy a magyar-mag, illetve az U20-as fiatalok a rájuk szabott részfeladatokat eddig hatékonyan oldották meg.

A PINKK-nél sokat ér, hogy az elmúlt szezonnal ellentétben Binta Drammeh személyében van egy vezér, nyerõember a keretükben. A Sopron ellen az is megmutatkozott, ha a magyar játékosoktól érkezik egy kis plusz, egy-egy lepattanó, gólpassz vagy éppen a fiatal Nagy Dorottya pontjai, akkor máris versenyképesebbek a pécsiek. Ha már az összehasonlításnál tartunk, lehet, hogy nem csengenek olyan jól a nevek, mint tavaly ilyenkor, de ebben a PINKK-ben valamivel több elképzelést és fantáziát látni az eddigiek alapján. Ami pedig a bevezetõben tett utalást elleti, a hírek szerint a pécsieknél Chantelle Handy mellett Binta Drammeh sem játszhat. Az esélyek így egyértelmûen a gyõriek mellett szólnak. Egy gyõzelem pedig azt jelentené, ha a Sopron-DVTK duót követõ üldözõbolyt nézzük, akkor idén már minden közvetlen riválisát verte Völgyi Péter gárdája. Ez pedig tavasszal az alapszakasz végelszámolásánál sokat érhet.

Hirdetés