Hirdetés
Magyarország

A Rátgéber Akadémia három junior játékosával egészült ki a PEAC-Pécs:

:

Hirdetés

Szombaton 17 órától az UNI-Győr – MÉLY-ÚT vendégeként lép pályára a PEAC-Pécs, melynek kerete a Pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia három junior játékosával egészül ki.

Súlyos sérülések és a koronavírus is megtizedelte a pécsi csapatot, így szombaton délelőtt a Pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia három junior játékosával kiegészülve vág neki a győri utazásnak. A három felnőtt csapattal készülő játékos, Laczkó Sára, Csényi Anna és Drávecz Boróka tizenhat és tizenhét éves korukra mondhatják el magukról, hogy a felnőtt csapat mezét húzhatják fel, sőt, Laczkó Sára decemberben lesz csak tizenhat esztendős – fogalmaz a PEAC-Pécs honlapja.

Amúgy is fiatal NB I A-s csapathoz a hét második felében csatlakozók közül Drávecz Boróka a négyes poszton bevethető a maga 188 cm-s magasságával, Csényi Anna irányító és hátvéd posztokon mozog otthonosan, míg Laczkó Sárára az irányító szerepkörben lehet számítani. A friss negatív PCR teszttel rendelkező fiatalok először a csütörtök esti edzésen kapcsolódtak be a PEAC-PÉCS munkájába, velük kiegészülve tudott tíz játékosnak edzést tartani Csirke Ferenc vezetőedző. Bízunk benne, hogy mindegyiküknél szépen alakuló kosárlabda karrier első igazi lépcsőfoka lehet a debütálás a pécsi élvonalbeli csapatban – hangsúlyozza a PEAC-Pécs honlapja.

Nyilván a szezon elejéhez képest jócskán megváltozott helyzetben eltolódnak, megváltoznak a lényegi kérdések is, rövid távon tényleg a játék, a kosárlabda a fontos az egészség megőrzése mellett. Próbáljuk átvészelni ezt az időszakot, nem szeretnénk karanténba menni, az a fontos, hogy játszunk mérkőzéseket – fejtegette Csirke Ferenc. – A Győr ellen is pályára akarunk lépni szombaton, valahogy túl kell élni ezt az időszakot.

A legutóbbi fordulóban a győriek sem teljes kerettel léptek pályára Szekszárdon, ahol nagy meglepetést okozva nyerni tudtak.

A Győr még szombatra is tartalékos marad várhatóan, kétségtelenül nagy győzelem volt, amit Szekszárdon arattak, igaz a tolnaiak is tartalékosan álltak ki, ráadásul nem volt velük a vezetőedzőjük és aki valaha sportolt az tudja, milyen az, ha egy csapat elveszíti a vezetőedzőjét. Ennek fényében számomra nem is volt akkora meglepetés a győriek győzelme, de bebizonyították, hogy egy Szekszárd szintű csapat ellen is tudnak nyerni. Nehéz dolgunk lesz szombaton, nem tudjuk, hogy ők milyen csapattal állnak ki, de persze nálunk is napról napra változik, hogy kire számíthatunk.

– vélekedett Csirke Ferenc.

Jelen pillanatban az a legfontosabb és a magyar kosárlabda számára is, hogy halasztások helyett meccseket tudjanak játszani, így esélylatolgatásokba belemenni a meccs előtt felesleges. A novemberi, válogatott szünet előtt még egy hazai mérkőzés vár a PEAC-Pécsre, a sorsolás szerin november 5-én a Ludovika FCSM Csata együttesét fogadják.

Hirdetés