Hirdetés
Archivum

A realitásoknak megfelelõ eredményt ért el a Sopron a Galatasaray otthonában:

:

Hirdetés

Az UNIQA Sopron 81-56-os vereséget szenvedett a Galatasaray otthonában az Euroliga 12. fordulójában. A török csapat a második negyed elején 22 pontos elõnyt alakított ki. A soproniak ezt követõen még felzárkóztak, de a harmadik etap második felétõl ismét nagy volt a különbség.

A mérkõzés teljes felvétele megtekinthetõ ITT

Fotó: galatasaray.org

 Fotó: galatasaray.org

A mandulagyulladással küzdõ Aleksandra Crvendakic nélkül utazott el az UNIQA Sopron Isztambulba. Teljes összeállításban is rendkívül nehéz feladat lett volna megszorongatni a Galatasaray-t, de jelen felállásában a soproni csapatnak a tisztes helytállás és a PEAC elleni felkészülés lehetett a cél. Az idei év második isztambuli havazása sem tántorította el azt a pár száz török ultrát, akik az idei szezonban kijárnak az Euroliga meccsekre, hogy ezúttal is buzdítsák csapatukat. A Galata nagy iramban kezdett és 13-4-nél kevesebb, mint 4 perc játék után Sterbenz László idõkérése szakította meg a játékot. Egy Ciglar triplát leszámítva a játék képe nem sokat változott. 22-7-nél így már a második soproni idõkérés érkezett el. Az elsõ negyed hajrájában Zsovár és Simon is eredményes volt távolról, aminek köszönhetõen 26-13 állt az eredményjelzõn az elsõ szakasz végén.

Fotó: galatasaray.org

Fotó: galatasaray.org

A második negyedet 9-0-val indították a törökök, amivel 35-13-re módosították az állást. Az igen hosszúra nyúló soproni kosárcsendet Ana Lelas szakította meg. A negyed második felére török részrõl csökkent a koncentráció. Nem véletlen, hogy a mesterük Ekrem Memnun többször látványosan pörölt tanítványaival. Ebben a szakaszban Lelas és Ciglar is triplát értékesített. Végül 35-13 után egy 15-4-es sorozattal a félidõre 39-28-ra felzárkózott a Sopron. Ráadásul a félidõ utolsó másodperceiben Simon Zsófi ziccert hibázott, amivel esély lett volna 10 ponton belülre jönni. Az elsõ 20 percben a hazaik 53,3%-kal, míg a Sopron 39,3%-kal célzott mezõnybõl. Ekkor a lepattanókkal nagy probléma nem volt (16-16), de a 10 eladott labda igencsak hozzájárult a különbséghez.

Fotó: galatasaray.org

Fotó: galatasaray.org

Nagy kérdés volt, hogy a harmadik negyed elején milyen irányt vesz az összecsapás. Sajnos magyar szempontból kedvezõtlenül alakultak a játékrész elsõ percei. Kizer szerzett két gyors duplát, ekkor 14 pontnál járt. Jewell Loyd pedig triplát értékesített. 48-30-nál már 9-2-es futásban voltak a hazaiak. A folytatásban azonban láthattunk szép megoldásokat soproni részrõl, Dubei betöréseit érdemes külön is kiemelni. A legkisebb különbség 13 egység volt, de a harmadik szakasz utolsó percébe érkezve 20 ponttal megléptek a hazaiak. A 64-45-rõl induló negyedik negyedben 20 pont felett állandósult a differencia. Adódtak helyzetek a soproni csapat elõtt, de ezek kimaradtak. A végjátékban a belsõ posztokon nyomasztó fölényben lévõ törökök 79-52-nél 27 ponttal meglógtak. Az utolsó percben viszont Simon és Dubei is betalált, így alakult ki a 81-56-os végeredmény.

Eredmény
Galatasaray – UNIQA Sopron 81-56 (26-13, 13-15, 25-17, 17-11)

Statisztika

Hirdetés